Prostituerte tilbyr gratis sex

Til alle på klimamøtet i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Prostituerte i Danmark går rett i strupen på kommunens holdningskampanje og tilbyr deltakerne på neste ukes klimatoppmøte i København gratis sex. Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Bakgrunnen er at København kommune har distribuert reklamepostkort byen rundt, der møtedeltakerne oppfordres til ikke å benytte seg av prostituerte mens de er i byen. Det opplyses ikke om at i Danmark er sexkjøp lovlig, i motsetning til Norge og Sverige.

Nå sier Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO) at disse postkortene, sammen med et offisielt akkrediteringsbevis for toppmøtet, kvalifiserer til vederlagsfri bruk av de prostituertes tjenester.

— København kommune har innført sin egen kriminalisering av sexkunder. Det er forkastelig at de tar klimatoppmøtet og oss som gissel i sin promotering av kommunen, sier Susanne Møller, talskvinne for SIO, til Ekstra Bladet.

Kraftig økning under toppmøterBakgrunnen for kommunens kampanje er et forslag fra partiene SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten om å utarbeide en egen etisk kodeks for klimatoppmøtet. Møtet samler offisielle delegater fra 193 nasjoner 7-18. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer