Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Proteinpulver kan forlenge livet

Kan øke levealder med ti år.

Ikke bare muskler: Pulveret er mye brukt av kroppsbyggere, men skal ha en positiv effekt hos middelaldrende og eldre mennesker. (AP Photo/Martin Meissner)
Ikke bare muskler: Pulveret er mye brukt av kroppsbyggere, men skal ha en positiv effekt hos middelaldrende og eldre mennesker. (AP Photo/Martin Meissner) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Proteinpulver kan holde noen av hemmelighetene til et lengre liv, viser ny forskning gjort av italienske forskere, skriver britiske Daily Mail.

Pulveret som ofte brukes av kroppsbyggere, ble brukt i dyreforsøk for å se hvilken effekt det hadde.

Blandet ut i vann, viste resultatet at samtlige dyr som fikk proteintilskuddet økte levetiden sin med 12 prosent.

80 dager lengre Professor Enzo Nisoli ved universitetet i Brescia i Italia, ga middelaldrende mus vann med byggeblokkene som er i protein. De som fikk supplementet, levde 80 dager lengre enn de som ikke fikk det.

Muskelstyrke, balanse, koordinasjon og utholdenhet var også bedre hos musene som fikk supplementet.

De italienske forskerne tror på bakgrunn av forskningsresultatene, at pulveret vil gi en positiv effekt for middelaldrene og eldre.

- Ut fra dataene vi har fått, vil jeg anbefale eldre å øke inntaket av proteiner, sier Nisoli.

Riktig kosthold Selv om det ikke er bevist at pulveret vil ha samme effekt på mennesker, mener Nisoli at det kan gi en positiv helseeffekt. Dyreforsøkene antyder også at dette vil ha liten virkning for dem som er ung og lever sunt.

Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius kjent fra tv2-serien «Sunt og Godt», mener rett kosthold alltid vil ha en positiv effekt.

- For eldre som beveger seg lite og spiser lite, vil ekstra inntak av proteiner klart ha en effekt. Gjennom et normalt og sunt kosthold, vil vi alle få de næringsstoffene vi trenger for å holde oss friske og sunne, forklarer Borchsenius til Dagbladet.

Spise rett: Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius mener det vktigste for å få en god alderdom i møte, er å spise rett. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet
Spise rett: Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius mener det vktigste for å få en god alderdom i møte, er å spise rett. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!