Protest

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Amnesty International har satt i gang en brevaksjon mot president George W. Bush for å markere at organisasjonen er alarmert av USAs motarbeidelse av den internasjonale straffedomstolen og trusler mot FNs fredsbevarende operasjoner. Det er sjelden at organisasjonen engasjerer seg i en sak på denne måten. Amnestys aksjoner har tradisjonelt vært til forsvar av personer som er utsatt for tortur eller andre myndighetsovergrep. Men denne saken er spesiell. Det skadeverk USA nå øver mot arbeidet for et internasjonalt rettssamfunn og mot internasjonalt fredsarbeid, gjør også Amnestys arbeid vanskeligere.
  • Amnestys virksomhet til forsvar for fanger verden over som er utsatt for overgrep, er en del av det arbeidet som er lagt ned gjennom årtier for å bidra til å fjerne lovløsheten i verden. USA bidrar nå til at det blir vanskeligere å stille framtidige forbrytere mot menneskeheten til ansvar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer