Protestanter i Portadown sa «nei»

Mange protestanter i byen Portadown sa «nei» til fredsavtalen for Nord-Irland fredag. Dessuten ba de Bill Clinton holde seg langt unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Bill Clinton burde ikke stikke nesa si borti dette. Jeg hørte ham si at han er en irsk protestant. Fortell ham at jeg er britisk protestant. Irsk ditt, irsk datt, de vet ikke hva de snakker om, sa pensjonisten Sadie.

Dyrker bånd

Mange av Nord-Irlands 60 prosent protestanter dyrker sine historiske bånd til britene og føler seg truet av det katolske mindretallets ønske om forening med trosfeller i Irland.

- Her kommer Clinton og forteller oss hvordan vi skal leve våre liv. Hva kan han vite? Se bare på hans eget land, på all skytingen ved skolene. Det er mer vold der enn her, sier en av Sadies venner.

Mislykket forsøk

Alle forsøk på å overtale disse vennene til å stemme «ja» til fredsavtalen har mislykkes. Verken Storbritannias statsminister Tony Blair, Sør-Afrikas president Nelson Mandela eller rocke-artisten Bono i U2 har hatt noen innvirkning.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer