Protestbølge mot praksisjobber uten lønn

En halv million demonstranter i franske gater - over 20 politifolk skadd.

SAMMENSTØT I PARIS:  Fransk opprørspoliti i ildlinjen i Paris torsdag i protester mot forslag til de nye franske arbeidslover. Foto: Charles Platiau, Reuters/NTB Scanpix.
SAMMENSTØT I PARIS: Fransk opprørspoliti i ildlinjen i Paris torsdag i protester mot forslag til de nye franske arbeidslover. Foto: Charles Platiau, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Over 20 politifolk og et ukjent antall demonstranter er skadd i voldsomme protester da hundretusenvis av franskmenn protesterte mot en omstridt arbeidsreform.

Minst 124 personer er pågrepet i forbindelse med de landsomfattende demonstrasjonene torsdag, opplyser Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve.

Fagforeningen CGT opplyser til avisa La Liberation at totalt rundt en halv million mennesker deltok i protester i en rekke byer. Demonstrantene krever at de folkevalgte skroter et omstridt forslag til nye arbeidslover.

I hovedstaden kastet ungdommer flasker og brostein mot sikkerhetsstyrkene, som svarte med tåregass.

Protestbølge Lignende scener utspilte seg i byene Nantes, Marseille, Lyon og Toulouse. 24 politifolk ble skadd, tre av dem alvorlig, opplyser Cazeneuve.

Demonstrasjonene er de siste i en protestbølge som startet for snart to måneder siden.

Den omstridte reformen har til hensikt å redusere den vedvarende arbeidsledigheten som ligger på 10 prosent i Frankrike.

Men motstanderne frykter at lovreformen i arbeidslivet skal knuse arbeidernes rettigheter og føre til en ytterligere svekking av unge franskmenns jobbsikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer