- Protestene minner om den iranske revolusjonen

Irans tidligere kronprins om da faren hans ble styrtet fra makten.

FLERE DREPT: De siste dagene er flere mennesker drept i gateslag mellom politi og demonstranter. Her ligger en mann på bakken menns forbipaserende peker. Foto: AFP PHOTO/STR
FLERE DREPT: De siste dagene er flere mennesker drept i gateslag mellom politi og demonstranter. Her ligger en mann på bakken menns forbipaserende peker. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Irans tidligere kronprins sier de siste dagenes demonstrasjoner minner om revolusjonen i 1979, som førte til at faren hans ble styrtet fra makten.Sekularisert

I et intervju med TV-kanalen CNN sier Reza Cyrus Pahlavi at dagens klima i Iran ikke er ulikt den siste delen av regjeringstiden til faren Mohammad Reza Pahlavi. Med tittelen sjah sto han i spissen for det iranske monarkiet som ble avskaffet i den islamske revolusjonen.

Den tidligere kronprinsen har tidligere erklært at han ikke ønsker å gjeninnføre monarkiet i Iran, men sier nå at han håper å kunne hjelpe demonstrantene som protesterer mot myndighetene.

- Jeg vil svært gjerne hjelpe dem med å oppnå fullstendig, ekte frihet i et sekulært, demokratisk system hvor det er et virkelig skille mellom religion og stat, sier Pahlavi.

- Avgjørende øyeblikk

Han oppfordrer USAs president Barack Obama til å vise solidaritet med det iranske folket. Pahlavi sammenligner dagens Iran med landene i Øst-Europa under den kalde krigen, og sier iranerne nå står overfor et «avgjørende øyeblikk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer