Protester etter 11. september-markeringer

Det er meldt om flere episoder med skjending av Koranen.

LAGER BRÅK: Pastor Bob Old (t.v.) heller tennvæske på bålet etter å ha satt fyr på to eksemplarer av Koranen i Springfield i Tennessee. Pastoren tente på muslimenes hellige skrift i forbindelse med markeringene av terrorangrepene 11. september lørdag. Foto: REUTERS/SCANPIX
LAGER BRÅK: Pastor Bob Old (t.v.) heller tennvæske på bålet etter å ha satt fyr på to eksemplarer av Koranen i Springfield i Tennessee. Pastoren tente på muslimenes hellige skrift i forbindelse med markeringene av terrorangrepene 11. september lørdag. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Markeringen av niårsdagen for terrorangrepene i USA førte til en rekke demonstrasjoner rundt om i USA.

Årets markering av terrorangrepene var den mest konfliktfylte så langt. Store politistyrker var utplassert flere steder både ved Ground Zero, i Washington og i Gainesville i Florida, der den omstridte pastoren Terry Jones og hans menighet holder til.

Etter sterke trusler om å brenne Koranen, valgte Jones likevel til slutt å avlyse aksjonen. Men flere lot seg inspirere til å skjende muslimenes hellige skrift.

I Springfield i Tennessee brente en pastor og en predikant ved en evangelisk kirke to eksemplarer av Koranen.

Utenfor Det hvite hus samlet en gruppe kristne aktivister seg og rev ut sider av Koranen. I New York hadde mange samlet seg for å demonstrere mot byggingen av en moské rett ved Ground Zero, og en mann rev ut en side av Koranen og satte fyr på den. En annen mann rev ut sider fra boken og gjorde obskøne gester foran sjokkerte tilskuere.

Og utenfor Terry Jones fundamentalistiske menighet i Gainesville støtte tilhengere og motstandere av ham sammen. En mann forsøkte å tenne på et eksemplar av Koranen, men ble stoppet av politiet.

(NTB)