Protester i Hongkong etter at kvinne «angrep» politi med sine bryster

Anklaget politimann for overgrep.

DEMONSTRERTE:  Rundt 100 mennesker tok til gatene i Hongkong søndag etter at en kvinne ble fengslet av politiet. Foranledningen skal være at den fengslede skal ha angrepet en politibetjent med sine bryster.  REUTERS/Liau Chung-ren
DEMONSTRERTE: Rundt 100 mennesker tok til gatene i Hongkong søndag etter at en kvinne ble fengslet av politiet. Foranledningen skal være at den fengslede skal ha angrepet en politibetjent med sine bryster. REUTERS/Liau Chung-ren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Rundt 200 mennesker demonstrerte i Hongkong etter at Ng Lai-ying ble dømt til 3 måneders fengsel for å ha angrepet en politibetjent med sine bryster, skriver South China Mourning Post.

- Pupper er ikke våpen, ropte folkemengden som var samlet utenfor politihovedkvarteret i Wan Chai-distriktet søndag.

Dommen mot 39 år gamle Lai-ying kom torsdag. Hun ble funnet skyldig i å ha brukt brystet sitt til å dunke borti armen til en politibetjent under en demonstrasjon i mars.

La-ying skal selv, ifølge South China Morning Post, ha anklaget politimannen for å ha begått overgrep mot henne.

Dette sier Michael Chan Pik-kiu, visemagistrator i Hongkong-administrasjonen, er årsaken til den strenge dommen mot kvinnen, en dom som har satt sinnene i kok på gateplan.

- Vi bør passe oss, kanskje politiet en dag anklager oss for å angripe med penisen eller rumpa, sa en mann ikledd en svart bh til demonstrantene søndag.

Den pensjonerte læreren James Hon (66) hadde på seg en rosa bh over en hvit t-skjorte.

- Det er første gang i mitt liv at jeg har på meg en bh, sier han til nyhetsbyrået AFP.

- Vi bruker denne rare metoden for å fortelle verden hvor latterlig dette er, sier 66-åringen om dommen.

Før demonstrasjonen tok til hevet politet et gult flagg som et signal om at demonstrasjonen ikke var varslet og derfor ikke lovlig, skriver South China Morning Post.

Politiets henvendelse ble ikke etterfulgt, men det skal ikke ha brutt ut noen stridigheter.

Demonstrasjonen ble avsluttet med at aktivistene forlot stedet av seg selv etter å ha overlevert en underskriftskampanje, skriver den kinesiske avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer