Protester i New York: Krever å få gå toppløs

På lik linje med menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Kvinner i New York arrangerer lørdag en parade i New Yorks gater for å kreve retten til å gå toppløs i det offentlige på lik linje med menn, i feminismens navn.

Toppløs-marsjen gjennom Manhattan arrangeres av gruppa GoTopless, som sier at deres kampanje for like rettigheter fikk et puff framover av komediefilmen «Free the Nipple» og av berømtheter som Miley Cyrus som ofte viser seg toppløse.

- En menneskerett - Folk burde ikke føle at det må være tabu å gå toppløs, sier lederen for GoTopless' New York-lag, Rachel Jessee, som er skuespiller og modell.

- Det er en menneskerett, men mange mennesker ser på det som noe seksuelt, sier hun.

- Vil bli strengere reguleringer Men ikke alle setter like stor pris på de nakne kroppene som florerer i New Yorks gater.

Flere politikere ønsker, ifølge New York Daily News, å forby toppløse. I førersete for dette standpunktet sitter ordføreren i New York, Bill de Blasio.

- Miljøet i Times Square ødelegges av dem, og det er på tide å gjøre noe med det, sa han i en tale som ble holdt i New York torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.