Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Protester i New York: Krever å få gå toppløs

På lik linje med menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Kvinner i New York arrangerer lørdag en parade i New Yorks gater for å kreve retten til å gå toppløs i det offentlige på lik linje med menn, i feminismens navn.

KRAV: Kvinner i New York arrangerer lørdag en parade i New Yorks gater for å kreve retten til å gå toppløs i det offentlige på lik linje med menn, i feminismens navn. Foto: Photo by Alberto Reyes/Sipa USA
KRAV: Kvinner i New York arrangerer lørdag en parade i New Yorks gater for å kreve retten til å gå toppløs i det offentlige på lik linje med menn, i feminismens navn. Foto: Photo by Alberto Reyes/Sipa USA Vis mer

Toppløs-marsjen gjennom Manhattan arrangeres av gruppa GoTopless, som sier at deres kampanje for like rettigheter fikk et puff framover av komediefilmen «Free the Nipple» og av berømtheter som Miley Cyrus som ofte viser seg toppløse.

- En menneskerett - Folk burde ikke føle at det må være tabu å gå toppløs, sier lederen for GoTopless' New York-lag, Rachel Jessee, som er skuespiller og modell.

- Det er en menneskerett, men mange mennesker ser på det som noe seksuelt, sier hun.

- Vil bli strengere reguleringer Men ikke alle setter like stor pris på de nakne kroppene som florerer i New Yorks gater.

Flere politikere ønsker, ifølge New York Daily News, å forby toppløse. I førersete for dette standpunktet sitter ordføreren i New York, Bill de Blasio.

- Miljøet i Times Square ødelegges av dem, og det er på tide å gjøre noe med det, sa han i en tale som ble holdt i New York torsdag.

DELTOK: Slik så det ut ved Times Square i New York City, Foto: Photo by Alberto Reyes/Sipa USA
DELTOK: Slik så det ut ved Times Square i New York City, Foto: Photo by Alberto Reyes/Sipa USA Vis mer

Fra og med oktober vil en innsatsstyrke følge med i gatene og undersøke hvordan politiet, på sikt, kan tøyle de toppløse kvinnene og utkledde menneskene som lever av turistenes penger.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Det vil bli strengere reguleringer, advarte de Blasio lørdag.

Det til tross for at det ikke finnes vedtak i den amerikanske loven som kan støtte hans ønske.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!