Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Protester mot narkodrap i meksikansk by

Mener det militære nærværet har ført til flere sammenstøt.

DEMONSTRER: Mange i byen Ciudad Juáres, som ligger på grensa til USA, mener at det militære nærværet bare har ført til flere sammenstøt og mer dreping. Foto: REUTERS/Alejandro Bringas/SCANPIX
DEMONSTRER: Mange i byen Ciudad Juáres, som ligger på grensa til USA, mener at det militære nærværet bare har ført til flere sammenstøt og mer dreping. Foto: REUTERS/Alejandro Bringas/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hundrevis av mennesker protesterte lørdag i Ciudad Juárez mot Mexicos president Felipe Calderón og den militære innsatsen som ikke har fått slutt på narkovolden i byen.

Mange i byen som ligger på grensa til USA, mener at det militære nærværet bare har ført til flere sammenstøt og mer dreping.

4.300 mennesker er drept siden soldatene ble sendt til byen for to år siden.

Frustrasjonen vokste etter at væpnede menn i forrige måned brøytet seg inn i et bursdagsselskap og drepte 13 skoleelever og to voksne.

Calderón var i byen torsdag for å love mer penger til sosiale programmer som han håper kan bidra til dempe voldskulturen som har lange tradisjoner i Ciudad Juárez.

Motstanderne hans mener han har vært for svak i kampen mot de brutale narkotikakartellene.

(NTB)

DEMONSTRERTE MOT NARKOKRIGEN. Foto: REUTERS/Alejandro Bringas/SCANPIX
DEMONSTRERTE MOT NARKOKRIGEN. Foto: REUTERS/Alejandro Bringas/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!