Protester mot rasisme etter politidrap i USA

Innbyggerne i Charleston i USA demonstrerer mot rasisme og politivold etter at en hvit politimann er siktet for drap på en svart mann.

Vekker harme:  Dette bildet, hentet fra en video tatt av en forbipasserende, har vekt harme i North Charleston. I dag demonstrerte innbyggerne i South Carolina mot det de ser på som et rasistisk motivert drap. Foto: REUTERS/HANDOUT via Reuters
Vekker harme: Dette bildet, hentet fra en video tatt av en forbipasserende, har vekt harme i North Charleston. I dag demonstrerte innbyggerne i South Carolina mot det de ser på som et rasistisk motivert drap. Foto: REUTERS/HANDOUT via Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demonstranter protesterte onsdag mot det de mener er en kultur for politivold i den amerikanske delstaten South Carolina.

De holdt skilt med tekster som «Hele verden ser på» og «Ryggen til, ikke skyt» under demonstrasjonen.

- Det er en atmosfære av rasisme i North Charleston, og vi må kvitte oss med det, sier Ramon Roane.

En hvit politimann i byen ble tirsdag varetektsfengslet og siktet for drap etter at etterforskerne hadde fått se en video der han avfyrer åtte skudd mot en svart mann som løper fra ham.

Ifølge nyhetsbyrået AP har politimannen nå fått sparken. Drapet skjedde lørdag og ble fanget opp av en forbipasserendes mobilkamera.

Etter et kort basketak skyter politimannen Michael T. Slager (33) flere skudd mot offeret, 50 år gamle Walter L. Scott, som løper bortover en gressplen, viser videoen som blant andre The New York Times har publisert.

Etter det åttende skuddet faller Scott om. Få timer etter at amerikanske medier publiserte videoen tirsdag, kunngjorde myndighetene at politimannen siktes for drap. Samtidig har både FBI og det amerikanske justisdepartementet åpnet separate etterforskninger av hendelsen. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.