Protester over hele landet

Tusener går i gatene for å vise sin motstand mot krigen i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange tusen nordmenn gå nå i gatene for å vise sin avsky mot krigen i Irak. Fredsinitiativet, som stod bak de massive demonstrasjonene i februar, stod bak demonstrasjonene som begynte samtidig klokka 14.00 landet over.

- Bush og Saddam Hussein stiller nå i samme klasse. Begge ingorerer internasjonale folkerettslige forpliktelser, sa Petter Nome, som ledet aksjonen. Nome er nå ansatt i Flyktingerådet, etter at han ble fratatt oppgaver hos sin tidligere arbeidsgiver NRK på grunn av sitt engasjement mot krig.

Fryktet bråk

Det hadde møtt opp så mange foran Stortinget at øverste del av Karl Johans gate måtte stenges for trafikk. Rundt klokken 15.00 startet folkemengden på en marsj mot den amerikanske ambassaden i Drammensveien. Der venter et massivt politioppbud og veisperringer.

- Dersom du er her for å lage bråk, stiller du i gruppe med Bush. Da er du ikke velkommen her, sa Nome før folkemengden begynte å bevege seg. Han ga en klar advarsel rettet mot enkelte rastløse demonstranter som yppet til bråk mot politiet da forrige demonstrasjon ble avholdt torsdag. Nome gikk da selv direkte inn og stanset demonstrantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer