Protesterer mot åpne barnehager

Unio-streiken trappet opp i dag, og utvides igjen torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streikende UNIO-medlemmer møtte tirsdag opp foran Rosetårnet barnehage i Bergen for å markere sin misnøye med at Bergen kommune delvis åpner streikerammede barnehager.

- Vi liker ikke dette. Men sinnet vårt retter seg ikke mot foreldre som benytter tilbudet, men mot kommunen som har organisert det. Dette er ikke streikebryteri, men det er helt på grensen, sier hovedtillitsvalgt for de streikende i Utdanningsforbundet, Kristine Halvorsen til NTB.


- Hensyn til barna

Byrådet i Bergen bestemte i forrige uke at barnehagene der det pedagogiske personalet er i streik skal tilby det som kalles tilsyn med barna fra klokken 10 til 14 daglig. Da tilsynsordningen ble åpnet tirsdag, strømmet foreldre og barn til barnehagene.

- Vi gjør dette av hensyn til barna, ikke av hensyn til arbeidsgiveren. Bergen kommune er opptatt av at barna som går i barnehage skal få tilbud om å leke med sine venner og venninner som de vanligvis er sammen med, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune. Ikke permittere

- Kommunen har også tatt hensyn til at det er 150 - 200 ansatte som ikke er i streik i barnehagene som er streikerammet. Nå slipper vi å permittere dem mens streiken varer, sier Rastad.

- Hvordan ser dere på de streikendes protester?

- Vi har forståelse for at de som er ute i streik synes dette er problematisk. Men vi har en god dialog med fagforeningene og vil være oppmerksomme på at vi ikke setter i gang tiltak som erstatter pedagogenes arbeid. - Håper på streikeslutt

Gasmi Aziz var en av foreldrene som benyttet seg av tilbudet om barnetilsyn tirsdag.

- Dette er bedre enn ingenting, men vi håper streiken snart er over, sier Aziz, som har med seg den snart fire år gamle sønnen Amir til Rosetårnet barnehage.

- Det er kjedelig for barna å sitte hjemme. Jeg håper barna snart kan komme i barnehagen igjen og leke sammen med de andre barna, sier faren. (©NTB)