Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Protesterer mot saueskamfering

- Vi støtter jo ikke akkurat opp om dette, sier Australias konsulat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at svenske «Kalle Fakta» på TV4 avslørte australske sauebønders skamfering av merinosauer, har stadig flere krevd en slutt på praksisen.

I går avholdt dyrevernorganisasjonene Noah og Peta en demonstrasjon utenfor det australske konsulatet i Oslo, der de krevde det samme.

Merinosauen er avlet fram for å gi maksimalt med ull per kilo sau, men er også utsatt for angrep fra den såkalte blåflua, som legger egg under huden på dyret.

For å forebygge parasittskaden fjerner bøndene rett og slett to flak av huden på sauen der den er mest utsatt - helt uten bedøvelse.

Lammet spennes fast i en spesiallagd stålinnretning, før et stykke på begge sider av halen kuttes bort.

- Å skjære vekk eller flå dyr levende for en hudsykdom er det få veterinærer som vil stille seg bak, sier veterinær Siri Martinsen fra Noah, som overrakte et protestbrev til konsulatet.

- Vi kjenner jo godt til det som skjer, og vi støtter jo ikke akkurat oppunder det, sier representanten for det australske konsulatet.

image: Protesterer mot saueskamfering
STØTTER IKKE SKAMFERINGEN: Dyreverner Siri Martinsen overrakte et protestbrev mot Mulesing til det australske konsulatet i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media