Protesterer mot USA i stålbur

Faren til den «svenske talibanen» som sitter fengslet i Guantanamo Bay på Cuba har låst seg inne i et stålbur i Stockholm. Han protesterer mot USAs behandling av al-Qaida-fangene på Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mehdi Ghezali (47) låste seg inne i et stålbur i Stovkholm i dag. Han er faren til den «svenske talibanen», Mehdi-Muhammed Ghezali, som sitter innesperret i den amerikanske fangeleiren i Guantanamo Bay på Cuba. Ghezali protesterer mot den svneske regjeringen og mot at sønnen sitter fengslet uten lov og dom.

- Et eller annet sted har det blitt passert en grense. Hvis han er skyldig må han bli stilt for retten. Hvis han ikke er skyldig må han bli sluppet fri, sier Gehzalis advokat, Peter Althin, ifølge Nando Times.

Ghezali hevder han mistet kontakten med sønnen i juli 2001, og fikk først høre om sønnens arrestasjon av Røde Kors. Han har hele tiden nektet for at sønnen er medlem av terrornettverket al-Qaida.

Det svenske utenriksdepartementet innkalte den amerikanske ambassadøren på tirsdag for å diskutere anklagene mot Mehdi-Muhammed. Ambassadøren sa da at han skulle kontakte Washington.

- Vi har stilt disse spørsmålene i så mange måneder, og vi har ennå ikke mottatt et svar vi er tilfredse med, så vi kommer til å fortsette å stille dem til vi får et svar, sier regjeringssekretær Hans Dahlgren.

PROTEST: Faren til svensken som sitter internert på Guantanamo-basen har startet en særegen protestaksjon i Stockholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer