Kjente problemer for ledelsen
- Alle involverte, både pasienter og pleiere, blir ofre for et behandlingstilbud som tyr til en umoralsk bruk av makt og tvangmedisinering. Dette er de virkelige skyggesidene til innsparingen i psykiatrien, sier Ole Laursen.
Taushetsplikt
Han sitter ved kjøkkenbordet i den beskjedne personalboligen på Dikemark. Siden mars har han vært sykemeldt. Konflikten tok på både fysisk og psykisk. For snart ti år siden tok dansken seg jobb på sykehuset, etter mange års arbeid i dansk psykiatri. Hele tida i Norge har han jobbet ved samme avdeling på Dikemark sykehus. Og det var i februar at han bestemte seg for at nok er nok. - Taushetsplikten brukes for å tildekke bruk av unødvendig tvang og for å tildekke overgrep. Jeg mener at mishandlere ikke skal få arbeidsro, sier han Det var flere episoder som fikk Laursen til å reagere. Eksempel 1: Noen blant personalet har slått fast at en pasient har dårlig kroppslukt, og det blir besluttet i et avdelingsmøte at pasienten ikke får adgang til spisestua før de andre pasientene har spist. Presset skal få pasienten til å vaske seg. Pasienten kommer til spisestua likevel uten å ha vasket seg. Pasienten blir fjernet med makt. Det oppstår et lurveleven hvor pasienten hylende og skrikende med makt blir fjernet fra spisesalen for øynene på sine medpasienter.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger