Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Protesterte mot Røkke og Norway Seafoods

Flere hundre innbyggere tok til gatene i Hammerfest og Mehamn.

KYSTOPPRØR: Flere hundre innbyggere i Hammerfest til gatene i dag i protest mot Kjell Inge Røkkes selskap Norway Seafoods' planer om å legge ned i byen. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
KYSTOPPRØR: Flere hundre innbyggere i Hammerfest til gatene i dag i protest mot Kjell Inge Røkkes selskap Norway Seafoods' planer om å legge ned i byen. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre innbyggere i Hammerfest, tok lørdag til gatene i protest mot Norway Seafoods' planer om å legge ned i byen.

Demonstrantene - som gikk i tog under parolene «Stopp Røkke» og «Konsesjonsvilkårene SKAL etterleves» - mener over hundre arbeidsplasser kommer til å gå tapt hvis planene settes ut i livet.

Også i Mehamn har det vært tilsvarende protester.

- Vi hører jo alle ryktene både på byen og i bedriften om at vi skal legges ned. De tillitsvalgte har fått litt informasjon om det, uten at jeg skal være for bastant og si at dette er tilfellet, sier Torill Jeremiassen, som er tillitsvalgt for NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) i Norway Seafoods, til NRK.

Lokalpolitiker Roger Hansen (Ap) krever at Norway Seafoods-eier Kjell Inge Røkke holder sin del av avtalen, all den tid «kommunene har holdt sine forpliktelser, og oppfylt hans krav». Man kan ikke ensidig se på negative økonomiske resultater, mener han.

Norway Seafoods mener det såkalte kystopprøret er medieskapt.

- Alternativene selskapet vurderer er langt fra så dramatiske som de fremstilles, sier direktør Thomas Farstad.

(NTB)

Hele Norges coronakart