Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aleksej Navalnyj

Protestleder skal ha blitt pågrepet før demonstrasjon i Moskva

Den russiske protestlederen Aleksej Navalnyj ble pågrepet idet han var på vei for å lede en demonstrasjon i Moskva, opplyser hans kone.

STORE DEMONSTRASJONER: Det er ventet at opptil 50 000 mennesker skal demonstrere i Moskva i dag. Aleksej Navalnyj ble pågrepet idet han var på vei for å lede demonstrasjonen. Video AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilhengere av Navalnyj har varslet at de vil markere landets nasjonaldag med demonstrasjoner mot korrupsjon i over 200 byer mandag.

Navalnyj selv skulle ha ledet en markering i sentrum Moskva, der arrangørene venter opptil 50 000 mennesker. Ifølge hans kone Julia ble han pågrepet idet han var på vei ned trappene, om lag 40 minutter før demonstrasjonen skulle starte.

SKAL HA BLITT ARRESTERT: Ifølge kona til protestleder Alexei Navalnyj skal han ha blitt arrestert cirka en halvtime før den planlagte demonstrasjonen i Moskva. Navalnyj har varlset demonstrasjon mot korrupsjon i over 200 russiske byer i dag. Foto: AFP / Vasily MAXIMOV / NTB scanpix
SKAL HA BLITT ARRESTERT: Ifølge kona til protestleder Alexei Navalnyj skal han ha blitt arrestert cirka en halvtime før den planlagte demonstrasjonen i Moskva. Navalnyj har varlset demonstrasjon mot korrupsjon i over 200 russiske byer i dag. Foto: AFP / Vasily MAXIMOV / NTB scanpix Vis mer

Hun har lagt ut et bilde av ektemannen på Twitter som viser at ham på vei inn i en politibil.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er også et mindre antall demonstranter holdt tilbake ved en metroutgang.

Den russiske protestlederen har tidligere i år sittet to uker i fengsel etter å ha blitt pågrepet under en demonstrasjon i Moskva i mars. Denne gangen har myndighetene i hovedstaden gitt tillatelse til en markering på Sakharov-avenyen, men Navalnyj har oppfordret folk til å samles i hovedgaten Tverskaja, som fører til Kreml, melder Radio Free Europe.

Politiet har varslet demonstrantene om at de risikerer å bli angrepet av maskerte menn med pepperspray, og at politiet vil reagere mot alle som bryter loven.

Demonstrasjonen i mars samlet ifølge politiets anslag 7 000 mennesker og var den største markeringen i sitt slag på flere år.

Navalnyj ønsker å stille som presidentkandidat i 2018. Han har de siste årene vært en av president Vladimir Putins fremste kritikere. Trolig vil han ikke få godkjent sitt kandidatur ettersom har tidligere er dømt for korrupsjon i en sak som Navalnyj selv mener var politisk motivert.

(NTB)

Hele Norges coronakart