Valgomat

Prøv Dagbladets nye valgomat

Dagbladets ferske valgomat er utviklet i samarbeid med noen av landets fremste fagfolk. Den forteller deg både hvilket parti du passer med, og hvilke av dine personlighetstrekk som driver partivalget ditt.

KLAR TIL DYST: I Dagbladets valgomat er selvsagt ett av spørsmålene om hvilken statsminister du foretrekker: Erna eller Jonas? Foto: Vidar Ruud / NTB
KLAR TIL DYST: I Dagbladets valgomat er selvsagt ett av spørsmålene om hvilken statsminister du foretrekker: Erna eller Jonas? Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets valgomat er nå lansert. I samarbeid med statsviter Johannes Bergh er 28 spørsmål nøye utformet og vektet for å hjelpe deg finne ut hvilket parti du er mest enig med. Bergh er forsker ved Insitutt for samfunnsforskning, hvor han har forsket mye på valg og lokaldemokrati.

Dagbladets valgomat er også den første i Norge som trekker personlighetspsykologi inn i partivalget.

Gjennom samarbeid med den anerkjente psykologen Rolf Marvin Bøe Lindgren er valgomaten koblet til hele ti personlighetstyper.

Test ditt partivalg og deg selv i Dagbladets valgomat nedenfor!

Ti personlighetstyper

I femfaktormodellen kjent fra Big 5-testene plasseres personligheter i kategorier basert på hvordan man scorer på åpenhet, planmessighet, nevrotisisme, medmenneskelighet, og ekstraversjon.

- Forskningen sier mye om hvordan det er sannsynlig at mennesker med en gitt personlighet vil stille seg i politiske spørsmål. Det er på tide at også valgomatene fanger opp dette, forklarer Lindgren.

Du kan selvsagt dele både partianbefalingen din og personlighetstypen på sosiale medier, dersom du ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer