Prøvde å advare Linn

BODØ (Dagbladet): Søskenbarnet til Linn Charlott forsøkte flere ganger å advare jenta mot Jørn-Are Andersen Sæle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle kvinnen hadde et kjæresteforhold til Sæle da hun var 16-17 år gammel.

Linns søskenbarn fortalte at hun flere ganger forsøkte å advare Linn mot Sæle, og hun betegnet Sæle som «livsfarlig». Hun fortalte om en natt like før drapet der Sæle skal ha dundret på døra og vinduene til Linns hybel for å komme inn.

- Linn hadde da begynt å bli redd, og startet med å låse døra. Enten overnattet en venninne hos henne, eller så overnattet hun hos venninna, forklarte søskenbarnet som bor like ved der Linn hadde hybel.

Kvinnen fortalte om en episode i slutten av oktober der Sæle skal ha ringt Linn flere ganger mens hun og søskenbarnet var i Bodø på bytur.

- Linn ba han gi fan i å ringe, og ba han om å la henne være i fred. Sæle skal ha sagt at han skulle ta Linn når hun kom med bussen til Halsa på kvelden. Linn svarte «bare kom, jeg er ikke redd deg», fortalte søskenbarnet.

Urolig kvelden før

Hun så Linn siste gang kvelden før drapet. Da kom Linn på besøk til søskenbarnet sitt.

- Hun var urolig, og gikk att og fram på gulvet. Det virket som om hun hadde lyst til å prate, men det var mye folk der og Linn hadde dårlig tid fordi hun skulle rekke bussen. Men hun gledet seg til festen kvelden etter, sa søskenbarnet.

Linn kom seg aldri på festen på festlokalet «Idun». Hun ble drept på vorspielet på Halsa Gjestegård like over klokken 22 lørdag 6. november.