PASSASJERTRØBBEL:  En beruset passasjer ombord i SK2884 fra København til Kristiansand prøvde å åpne flydørene over Skagerrak. Her en Aitbus i SAS-drakt i lufta. ANIMASJON/ILLUSTRASJONSFOTO: SAS/SCANPIX.
PASSASJERTRØBBEL: En beruset passasjer ombord i SK2884 fra København til Kristiansand prøvde å åpne flydørene over Skagerrak. Her en Aitbus i SAS-drakt i lufta. ANIMASJON/ILLUSTRASJONSFOTO: SAS/SCANPIX.Vis mer

Prøvde å åpne flydør over Skagerrak

Passasjerer måtte holde beruset SAS-passasjer mellom København og Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En beruset og utilregnelig flypassasjerer angrer trolig på at han ikke fortsatte festen i København når han våkner i politiarresten i Kristiansand i dag.
Hvis han ikke oppfattet alvoret da han ble pågrepet av politiet på Kjevik seint i går kveld, blir han konfrontert med anmeldelse for trusler ombord i fly - straffelovens paragraf 227.

- Han hadde ikke hørt på kabinperosnalet ombord. Han hadde lurt på om han kunne gå ut over  Skagerrak. Det er en sak vi ser alvorlig på, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens nettutgave.

Det var klokka 21.37 at politiet fikk melding om at en mann ombord i SK2884 hadde kommet med trusler  og forsøkt å åpne utgangsdørene i flyet fra København til Kristiansand.

Kapteinen ba om hjelpFlyet var i lufta over Skagerrak, åtte minutter fra landing på Kjevik, da politiet fikk den dramatiske meldingen.

- Kapteinen måtte be passasjerene om å holde han. Mannen forsøkte flere ganger å åpne dørene på flyet, sier et øyenvitne, en kvinnelig passasjer, til Fædrelandsvennen.

Hun lurte allerede før avgang på hvorfor den berusede mannen ikke var stoppet før han kom ombord.

Ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge var det aldri snakk om dramatikk eller tilløp til panikk ombord.

Han ble først orientert om saken av kolleger i København ved 22.30-tiden, en time etter at personalet ombord i kveldsflyet fra København hadde kontaktet politiet direkte.

- Lar seg ikke åpneHan understreker at alle SAS-ansatte i lufta gjennomgår et eget kurs om å håndtere uregjerlige passasjerer.

- Slike situasjoner forringer åpenbart opplevelsen av flyturen. Men uansett er det ingen fare. Det lar seg ikke gjøre å åpne en flydør mens flyet er i lufta, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.