Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Prøvde å få venn i toppjobb

Stoltenberg og Støre ville ha venn som ny konsernsjef i A-pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre skal ha forsøkt å få felles venn og partifelle Jan Erik Larsen inn som ny konsernsjef i A-pressen.

Det er tidligere TV 2-sjef Kåre Valebrokk som bringer denne informasjon i sin søndagskommentar i Aftenposten.

Larsen er nå sjefredaktør i Tidens Krav i Kristiansund. Han har tidligere vært Stoltenbergs statssekretær.

«To av landets mektigste menn, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre, sitter hjemme hos advokat og styregrossist Knut Brundtland i Oslo. Brundtland er styreleder i A-pressen, og målet med møtet er å avgjøre hvem som skal ansettes i en av de viktigste mediejobbene i landet.», skriver Valebrokk.

Også tidligere Telenor-direktør Stig Eide Sivertsen var til stede på møtet. Han bekrefter overfor Aftenposten Valebrokks beskrivelse. Han sier at han ikke lot seg presse, siden han mente dette var en avgjørelse hele styret skulle ta.

Verken Stoltenberg eller Støre har kommentert saken annet enn gjennom pressetalspersoner, men begge forklarer at møtet kom i stand fordi Larsen hadde ført dem opp som referanser. Knut Brundtland ser ikke på det som skjedde på møtet som et forsøk på å presse Eide Sivertsen.

Det ble Even Nordstrøm som erstattet Alf Hildrum som A-pressens konsernsjef.

(NTB)

<B>VAR REFERANSER:</B> Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg skal ha ønsket sin kamerat Jan Erik Larsen som ny konsernsjef i A-pressen.
<B>VILLE HA SJEFSJOBB:</B> Jan Erik Larsen ville bli konsernsjef i A-pressen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media