FLYKTET I SPEEDBÅT: Dette er båten de tre nordmennene forsøkte å flykte fra det danske etterretningspolitiet i. Den er nå beslaglagt. Foto: HENNING BAGGER / NTB SCANPIX
FLYKTET I SPEEDBÅT: Dette er båten de tre nordmennene forsøkte å flykte fra det danske etterretningspolitiet i. Den er nå beslaglagt. Foto: HENNING BAGGER / NTB SCANPIXVis mer

Prøvde å flykte i speedbåt

Dansk etterretningspoliti tok opp forfølgelsen da smuglermistenkte nordmenn stakk til sjøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 09-tida i dag tok dansk politi med seg speedbåten som tre norske mistenkte narkotikasmuglere i går kveld brukte for å stikke av, melder BT.

En av nordmennene ble drept i skuddvekslingen som oppsto da politiet tok opp forfølgelsen av de mistenkte smuglerne, som stakk av fra havnebyen Aalbæk, mellom Skagen og Frederikshavn.

- Ifølge våre opplysninger var det den drepte som skjøt først, opplyste Kirsten Dyrmand ved Den uafhængige politimyndighed - danskenes motsvar til Spesialenheten for politisaker - på en pressekonferanse nettopp.

Nordmannen som ble drept, ble truffet av fire skudd. En annen av nordmennene ble skadd i skuddvekslingen, det ble også en tjenestemann fra det danske etterretningspolitiet (PET).

På pressekonferansen opplyste dansk politi at den ene nordmannen ankom Aalbæk i speedbåten i 21-tida i går, mens de to andre ventet på land. En norskregistrert Audi er beslaglagt, i likhet med båten.

Norsk politi bekrefter overfor Dagbladet at de har samarbeidet med sine danske kolleger om smuglersaken siden i fjor.

Den drepte nordmannen er født i 1963, de to andre er født i henholdsvis 1976 og 1985. Saken etterforskes av Agder politidistrikt på norsk side.

Dagbladet følger saken.