Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøvde å gjemme blodig pose

Barnemorderen hadde forsøkt å gjemme jentenes blodige bærepose i mudderet på myra. De drepte jentene ble funnet i skogen like ved. Funnstedet ligger bare 450 meter i luftlinje fra hjemmet der de bodde mens de var på helgebesøk hos fedrene i firemannsboligen på Grimsmyra, nordvest for Kristiansand sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stine Sofie (8) og Lena (10) kjente hverandre godt etter utallige weekendbesøk.

Når været var varmt dro de ofte opp til badeplassen i idylliske 3. Stampe.

Jentene kunne veien, og de voksne hadde ingen betenkeligheter med å sende dem alene av gårde.

Drept underveis

3. Stampe har flotte badeplasser både på nordsida og sørsida. De drepte jentene pleide å kaste seg uti kildevannet fra området rundt stupebrettet ved badehuset mellom 3. og 2. Stampe.

Pappaen til Stine Sofie har tidligere forklart politiet at fjellet var tørt på ungenes faste badeplass da han var oppe for å lete etter dem klokka 20.15 - en time og tre kvarter etter at de hadde gått hjemmefra.

Det tyder på at jentene ble drept underveis til badestedet.

Tatt kratt

Jentene har gått hjemmefra og kommet inn på den brede gangstien som går igjennom naturskjønne omgivelser og er en del av et rikt nettverk av stier og veier i det populære friluftsområdet.

De ble funnet på oversida av gangveien like vest for eidet som deler 2. Stampe og Kristianiafjorden.

Stedet ligger på et lite platå cirka 30 meter fra gangveien. Vegetasjonen er svært tett i skråningen opp dit. Det er ikke mulig for forbipasserende å få øye på funnstedet fra noen av stiene som går forbi.

Narkomanes treffsted

Trass i at Baneheia alltid har vært kristiansandernes stolthet og skjønne naturperle, har stedet i mange år også vært tilholdssted for byens stoffmisbrukere. «Syretoppen» er det lokale navnet på stedet der narkomane samles. Dette stedet ligger imidlertid på den andre siden av Kristianiafjorden.

Dessuten er det velkjent at psykiatriske pasienter fra flere institusjoner i nærheten ofte ferdes i området - både med og uten følge av pleiere.

Kripos-hjelp

Kriminalteknikerne fra Kristiansand politidistrikt fikk kanskje sin tøffeste oppgave noensinne da de ved 19-tida i går kom til stedet og konstaterte at de savnede jentene var blitt brutalt myrdet.

I natt var kolleger fra Kripos underveis til Kristiansand. Det hører til sjeldenhetene at Kristiansand-politiet ber om hjelp derfra. De tidligere anledningene har vært Caledonien-brannen i 1987 og eksplosjonen i Aladdin kino i 1980.

Dette indikerer hvor alvorlig og vanskelig politiet vurderer drapssaken.

FUNNSTEDET: Det var i dette området de to jentene ble funnet drept i går kveld.
AVSPERRET: Politiet sperret av et stort område etter at en HV-soldat fant jentenes pose.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!