- Prøvde å gjenopplive faren etter dødelig knivstikk

Den siktede sønnen til pastor Daniel Karlsen hjalp politiet med førstehjelp etter han skal ha stukket faren ned i selvforsvar, ifølge advokaten.

FUNNET DREPT: Politiet mener Daniel Karlsen ble knivdrept av sønnen (33). Sønnen nekter straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap. Foto: TORBJØRN GRØNNING
FUNNET DREPT: Politiet mener Daniel Karlsen ble knivdrept av sønnen (33). Sønnen nekter straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Den drapssiktede sønnen til den avdøde pinsepastoren Daniel Karlsen (60) har forklart i politiavhør at han ikke ønsket at faren skulle dø.

Sønnen hevder at han ble angrepet av 60-åringen, og at han måtte stikke en kjøkkenkniv i brystet på faren i selvforsvar.

- Slik han beskriver dette er det ikke tvil om at faren døde som følge av en forsvarshandling, eller det vi kaller nødverge, sier advokat
Jørund Lægland, 33-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Politiet har ikke uttalt seg om hvorvidt de fester lit til forklaringen om nødverge.

- Hjerte- og lungeredning Advokaten forteller at den drapssiktede mannen nå er opptatt av å understreke at han ikke forholdt seg passiv etter knivstikkingen i går ettermiddag.

- Nesten umiddelbart startet han gjenopplivingsforsøk, og han har trolig fortsatt med dette i opptil tjue minutter før politiet ankom. Så fortsatte han med å hjelpe den første politimannen på stedet med både å stanse blødningen og hjerte- og lungeredning, sier Lægland til Dagbladet.

Ifølge forsvareren har 33-åringen forklart seg detaljert om hendelsesforløpet til politiet, og hva som lå bak den akutte situasjonen.

- Han ønsker imidlertid ikke å gå ut offentlig med dette foreløpig. Han var glad i faren sin, sier advokaten.

Han opplyser at siktede regner saken som en tragedie for familien. 33-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen for forsettlig drap. Han blir i morgen framstilt for varetektsfengsling.

- Levde stille og rolig Politiet fikk melding om en knivstikking på Jessheim i 13.30-tida i går. På stedet fant de Karlsen livløs, den nå siktede sønnen og hans mor som hadde slått alarm.

Moren er avhørt av politiet, men det er ikke kjent hva hun har fortalt om situasjonen.

Daniel Karlsen er bror til Ludvig Karlsen. Han døde i 2004. Ludvig Karlsen og kona Lise grunnla Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter i 1983. I dag er det et av Norges største hjelpetiltak for rusavhengige. Også Daniel Karlsen tok del som forkynner og sjelesørger ved senteret.

Lise Karlsen forteller til VG at hele familien er i sjokk etter drapet.

- Jeg vet ikke hva som har utløst handlingen. Jeg har aldri hørt om uoverenstemmelser i familien. De var gode kristne som levde stille og rolig, sier Karlsen, som var svigerinnnen til Daniel Karlsen, til avisa.

Trond Eriksen har vært nær venn av familien gjennom mange år.

- Dette er helt uvirkelig og uforståelig, sier Trond Eriksen til Korsets Seier.

DREPT: Frikirkepastor og forretningsmann Daniel Karlsen ble drept i går. Sønnen er siktet. Dette bildet ble tatt i 2005. Foto: MARION HASLIEN
DREPT: Frikirkepastor og forretningsmann Daniel Karlsen ble drept i går. Sønnen er siktet. Dette bildet ble tatt i 2005. Foto: MARION HASLIEN Vis mer