Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøvde å hogge seg inn hos urmaker med øks. De ansatte holdt igjen døra

Dramatisk ransforsøk mot urmaker Saastad i Porsgrunn lørdag formiddag. To ransmenn etterlyst.

FLYKTER: Her flykter de to ransmennene fra Porsgrunn sentrum. Begge var svartkledde i hettegensere og hadde skjerf eller maske foran ansiktet. Foto: Privat
FLYKTER: Her flykter de to ransmennene fra Porsgrunn sentrum. Begge var svartkledde i hettegensere og hadde skjerf eller maske foran ansiktet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Urmaker Saastad midt i Porsgrunn sentrum ble lørdag utsatt for et brutalt ransforsøk. Urmakeren fører luksuriøse klokkemerker som Rolex og Omega, og har en rekke ganger tidligere blitt utsatt for ran og innbrudd, og millionverdier har tidligere blitt borttatt.

Denne gangen kom imidlertid ranerne seg unna uten noe utbytte etter en dramatisk kamp mot den forsterkede inngangsdøra og de ansatte i butikken.

Det var rundt klokka 10.15 to maskerte menn med mørke klær tok seg opp til døra på urmakeren med øks. De prøvde å slå seg inn, men de ansatte som var på jobb klarte å holde igjen døra, skriver Telemarksavisa.

Rømte

Til slutt ga ranerne opp å komme seg inn i butikken og flyktet fra stedet i en fluktbil. Både bilen og mennene er nå etterlyst.

- Ingen er pågrepet, men vi søker for fullt med mange patruljer. Ranerne kom seg ikke inn selv om de, prøvde å hamre løs. De ansatte sto på innsida og holdt igjen, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Jan Olaf Jansen til Dagbladet.

Politiet har på er nå ingen mistenkte, men har avhørt flere vitner på stedet. Det ble i tillegg tatt beslag på stedet, som nå undersøkes nærmere.

- Hørtes ut som veiarbeid

Sten Thorstensen driver kiosken C-IN, som ligger like over gata for urmakeren. Han ble vitne til ransforsøket.

- Jeg var på jobb og hørte hamring og dunking. Det hørtes ut om veiarbeid. Så kikket jeg ut og så to personer stå og slå med øks på hovedinngangen til urmakeren, sier han til Dagbladet.

Alle butikkene i området var åpne på tidspunktet.

- Det var folk ute i gatene. De hadde stått og slått en stund før jeg reagerte og kom meg ut døra, forteller Thorstensen.

Sprang etter

Da ranerne til slutt ga opp, la kioskeieren på sprang etter dem.

- Jeg ser han ene begynner å springe og han andre fulgte etter. De måtte over gata og opp en trapp, og jeg fulgte etter, sier han.

Det var da han fikk tatt bilde av de to svartkledde mennene og den angivelige fluktbilen deres, en svart Peugeot.

- Jeg løp etter dem opp trappa hele veien til fluktbilen. De som seg inn i bilen og kjørte av gårde akkurat da jeg kom opp, forteller 34-åringen.

ETTERLYST: Denne bilen, en svart Peugeot 307, ble brukt som fluktbil og er etterlyst. Politiet mistenker at skiltene er stjålet. Foto: Privat
ETTERLYST: Denne bilen, en svart Peugeot 307, ble brukt som fluktbil og er etterlyst. Politiet mistenker at skiltene er stjålet. Foto: Privat Vis mer

Han sier at han ikke så mer av ransmennene, og har ikke noen nærmere beskrivelse av dem.

- Det er klart jeg blir forbannet når sånt skjer. Jeg håper de blir funnet, sier Thorstensen.

Etterlyser bil

Politiet søker nå etter en CF-registrert bil, en svart Peugeot 30. Ifølge politiet er bilens skilter trolig stjålet.

Politiet har sendt ut melding til sine kolleger i både Vestfold og Agder, som følger med dersom de krysser fylkesgrensene.

Det er også sendt ut helikopter som har søkt etter mennene.

Politiet ber om eventuelle tips fra publikum på 02800.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media