Prøvde å hoppe inn i pavens bil

Ble lagt i bakken av åtte sikkerhetsvakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En person hoppet over sperringene på Petersplassen i dag, og forsøkte å angripe pave Benedict XVI, som var ute og hilste på folk i den åpne pavebilen, melder nyhetsbyrået AP.

Fjernsynsbilder viste en mann som brøt ut av folkemengden og forserte en trebarrikade på Petersplassen, mens paven var ute på sitt ukentlige møte med publikum. En begivenhet som vanligvis trekker rundt 40 000 mennesker.

Minst åtte sikkerhetsvakter grep fatt i mannen og fikk lagt ham i bakken før han kom seg inn i pavens hvite jeep.

Pave Benedict XVI sto oppreist og fikk ikke med seg hva som skjedde bak hans rygg. Han kom uskadd fra hendelsen.

Ifølge en anonym kilde i Vatikanstaten er mannen inne til avhør etter det som skjedde, og vil trolig bli overlevert til italiensk politi. Kilden sier til AP at angriperen nådde bakparten av pavens jeep før han ble tatt, mens det ut fra videobilder er uklart om angriperen faktisk kom seg oppå bilen.

Mannens nasjonalitet er ukjent. Han var iført en rosa t-skjorte og mørke shorts, en beige baseball-lue og solbriller.

Dagens angrep var en ubehagelig påminnelse om da Benedicts forgjenger, Johannes Paul, som ble skutt og nær drept av tyrkiske Mehmet Ali Agca 13.mai 1981.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer