Prøvde å kidnappe ministerbarn i Danmark

Handelsminister Lene Espersen forsikrer at småbarna er uskadde.

TAR DET MED RO: Danmarks økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen sier i kveld at hun og familien føler seg helt trygge etter at en 67-åring i går forsøkte å røve hennes to sønner på seks og sju år fra skolefritidsordningen. Foto: EPA/RUNE EVENSEN/SCANPIX
TAR DET MED RO: Danmarks økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen sier i kveld at hun og familien føler seg helt trygge etter at en 67-åring i går forsøkte å røve hennes to sønner på seks og sju år fra skolefritidsordningen. Foto: EPA/RUNE EVENSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) En 67-åring er i Danmark siktet for frihetsberøvelse etter at han i går forsøkte å bortføre handelsminister Lene Espersens to sønner fra skolefritidsordningen på Amager, der barna var.

- Slik jeg har forstått det, er det snakk om en stakkars eldre mann som ikke helt visste hva han gjorde, opplyser ministeren til Politiken etter at nyheten ble kjent i kveld.

67-åringen skal ha forsøkt å «hente» Espersens sønner på henholdsvis seks og sju år. Politiet pågrep mannen, og i avhør i formiddag nektet han skyld. Han skal ha blitt løslatt, selv om siktelsen er opprettholdt.

Hendelsen skal ha skjedd ved 15.20-tiden i går. Han skal ikke ha lykkes med å få fatt i barna, og ble først pågrepet av politiet ved midnatt, natt til i dag.

Da siktelsen ble lest opp for mannen under dommeravhøret i dag, skal han først ha svart «ja, det er riktig», før han etter å ha konsultert med sin forsvarer endret bekreftelsen til en full benektelse av skyld, melder danske TV2.

- Det er ingen grunn til å overdramatisere det her. Politiet har håndtert det stille og rolig, og min familie og jeg føler oss helt trygge. Mere er det vist ikke å si om denne episoden, skriver ministeren i en pressemelding til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer