Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Prøvde å kvele ham

HARSTAD(Dagbladet): Fembarnsmoren fra Bjarkøy som er tiltalt for drapet på sin 14 dager gamle sønn Nikolai, innrømmer at hun forsøkte å kvele sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndighetens hovedbevis i saken mot fembarns-moren har vært en brødpose av plast som skal ha blitt brukt til å kvele barnet. Posen skal ha i følge politiets eksperter ha spor etter barnets lepper.

Tiltalte innrømmet i dag at hun ved en anledning la posen over barnets lepper. Dette skjedde 2 dager før barnet døde. Hun har ingen god forklaring på hvorfor hun forsøkte å ta livet av sin sønn.

- Jeg tok brødposen, gikk inn på rommet og la det over ansiktet på gutten. Jeg kjente at han begynte å kjempe i mot. Da var det som om en hånd ble lagt på skuldra mi, og jeg skjønte hva jeg holdt på å gjøre. Da tok jeg sønnen min opp.

Tiltale skal ha fortalt denne historien for for første gang til sine advokater før et fengslingsmøte i Bodø februar 1998 etter at tiltalen ble kjent. Før det skal ingen andre ha kjent til historien.

Kvinnen skal videre ha forklart «fryktlig lei» av å gå rundt og være redd for at det samme skulle skje sønnen som de tre andre barna.

Brev til presten

Tidligere i dag kom det fram at kvinnen har sendt et brev til sin sogneprest der hun inngående har forklart seg om alle fire dødsfallene.

Dette har vært helt ukjent både for forsvarere og aktorat inntil nylig. Brevet ble skrevet i februar 1998, men presten har ikke sagt noe fordi han hadde

taushetsplikt.

- Dette brevet kommer til å stå helt sentralt for forsvarets side, sa forsvarer Oskar Ihlebæk i retten i dag.

Sterilisert

I den opprinnelige tiltalen mot henne hadde statsadvokaten lagt ned påstand om sikring. Dette frafaller de nå fordi det er kjent at hun har latt seg sterilisere. Saken vil pågå i hele mai måned. Det er innkalt tilsammen 42 vitner. Torleiv Rognum vil være en sentral person i saken, han er oppnevnt som ekspert på krybbedødsfall.