<strong>MISTENKT:</strong> Føreren av denne bilen er mistenkt for promillekjøring etter at han i natt kom over i feil kjørefelt og delvis frontkollidert med en tankbil i Ekebergtunnelen. Foto: Tipser
MISTENKT: Føreren av denne bilen er mistenkt for promillekjøring etter at han i natt kom over i feil kjørefelt og delvis frontkollidert med en tankbil i Ekebergtunnelen. Foto: Tipser Vis mer

Prøvde å løpe fra denne kollisjonen

En person er mistenkt for promillekjøring etter at en personbil og en tankbil kolliderte i Ekebergtunnelen natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nødetatene rykket ut til tunnelulykken like etter klokka 4 natt til søndag, opplyste Oslo politidistrikt på Twitter. Grunnet veiarbeid er det for tiden trafikk i begge retninger i det østgående tunnelløpet på stedet.

- Ut fra det vi har sett på kameraene til veitrafikksentralen, så har personbilen kommet over i feil kjørefelt og delvis frontkollidert med tankbilen, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB i natt.

FYLLEKJØRING: Det ble dramatisk da en bil fyllekjørte på E6 mellom Ås og Oslo. Video: Albert Münster. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Bilfører la på sprang

Deretter har personbilføreren forsøkt å løpe fra stedet.

- Han ble innhentet av en politimann som ikke var på jobb, men tilfeldigvis kom forbi stedet, sa operasjonsleder Krohn Engeseth.

Dagbladet har vært i kontakt med en mann som kjørte gjennom tunnelen i natt, og valgte å stoppe da han så ulykka.

- Jeg var på vei hjem. Det så skikkelig alvorlig ut, så jeg stoppet. Jeg så at vedkommende som kjørte personbilen var litt stressa. Personen var veldig opptatt med å få tingene sine ut av bilen, sier han.

Han forteller, i likhet med politiet, at en politimann som ikke var på jobb også stoppet på ulykkesstedet. Så begynte bilføreren å løpe, og politimannen løp etter.

- Jeg startet bilen min og kjørte i samme retning. Jeg ba politimannen om å hoppe inn, så tok vi igjen bilføreren, sier han.

Han fikk inntrykk av at bilføreren, som skal ha hatt blod på hendene, fikk panikk.

<strong>TANKBILEN:</strong> Føreren kom ikke til skade, men kollisjonen førte til materielle skader på tankbilen. Foto: Tipser
TANKBILEN: Føreren kom ikke til skade, men kollisjonen førte til materielle skader på tankbilen. Foto: Tipser Vis mer

Mistenkes for promillekjøring

Søndag morgen sier politiets operasjonsleder, Marianne Heidenstrøm, at hjelpen Dagbladets tipser forteller om ikke står beskrevet i loggen - men at det godt kan hende kollegaen fikk hjelp.

Føreren av personbilen blåste til over den lovlige grensen og mistenkes for promillekjøring. Han og de to andre som satt i bilen, kom seg ut på egen hånd og var oppegående, men alle ble sjekket av ambulansepersonell for sikkerhets skyld.

- Bilføreren hadde et kutt i hånda, men det er usikkert hvordan dette har oppstått, sier Heidenstrøm.

Ifølge operasjonslederen er bilføreren litt over 30 år, og er noe kjent for politiet fra før av.

Føreren av tankbilen kom ikke fysisk til skade. Det er materielle skader på bilen, men ingen lekkasjer. Tunnelen ble stengt inntil det var ryddet opp etter ulykken.

ULYKKE: Et titalls biler var involvert i en enorm kjedekollisjon sør for Kansas City i USA, fredag 16. februar. Javon Weaver ble vitne til det hele, der han satt mitt i sentrum av ulykken. Video: Javon Weaver / CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer