Prøvde å lure tollerne med følgebil, tatt med 311 kilo narkotika på grensa

Politiet berømmer tollerne som avslørte det største enkeltbeslaget i 2015.

STORT BESLAG:  Tollerne beslagla hasj, amfetamin, mdma-tabletter og marijuana. Foto: Politiet
STORT BESLAG: Tollerne beslagla hasj, amfetamin, mdma-tabletter og marijuana. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 28. november i fjor gjorde tollerne ved grenseovergangen ved Kongsvinger det som skulle vise seg å være det største enkeltbeslaget av narkotika i Norge i 2015. - Tollerne ble oppmerksomme på en bil som de valgte å sjekke. I den fant de omlag 300 kilo narkotika av ulikt slag, sier Ane Evang, politiadvokat ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo, til Dagbladet.Det hele startet da tollerne på Kongsvinger så på videobildene fra grensa at det først kom én svensk leiebil over ved Øiermoen på Finnskogen ca kl. 11 lørdag 28. november.

- Rett etterpå kom det én leiebil til. Da tenkte de at det kunne være noe, og dro ut for å møte dem, sier Kjersti Bråthen, fungerende seksjonssjef ved Kongsvinger tollstasjon, til Dagbladet. To biler kom innom Tollerne fikk kontakt med de to leiebilene, og stoppet dem til slutt på Masterud, rett utenfor Kongsvinger.

- Da dukket det opp en svensk kassebil, og en norsk kassebil. Vi tok kontakt med dem, og skjønte fort at de hadde en tynn historie, sier Bråthen.Da tollerne sjekket den ene personbilen, oppdaget de raskt at det var marijuana der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer