Prøvde å opprette mobil-abonnement i Tran Larsens navn

Svært mistenkelig, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag i forrige uke forsøkte en ukjent person å opprette et mobilabonnement i savnede Dung Tran Larsens navn.

Forsøket på å opprette mobilabonnementet i den savnede tobarnsmorens navn skjedde onsdag 25. juli, nesten to uker etter at Thi Phuong Dung Tran Larsen skal ha forsvunnet fra sitt hjem i Loddefjord, og fem dager etter at hun ble meldt savnet av ektemannen, skriver Bergens Tidende.

Politiet vet om forsøket fordi en mobilforhandler ringte til en teleoperatør for å sjekke personalia, som de nå er pålagt å gjøre, skriver Bergens Tidende.

Feil måned

Forhandleren oppga Larsens riktige navn, rett fødselsdato og år, men feil måned. Feilen første til at det ikke lot seg gjøre å opprette abonnementet Politietterforskerne har startet en omfattende jakt på å finne fram til hvilken forhandler det ble ringt fra.

- Vi vet ikke hvem som ville opprette abonnementet, eller om forhandleren. Dersom noen husker å ha ringt inn en ID-forespørsel til teleoperatøren denne dagen, ber vi om at de kontakter oss, sier Salvesen.Dung Tran Larsen har ikke gitt livstegn fra seg siden ektemannen sier hun forsvant natt til 14. juli. 22-åringen har bare bodd i Norge i tre år og skal ha hatt et begrenset nettverk i Bergen, men brukte mobiltelefonen hyppig til å holde kontakt med venner og familie i Norge og Vietnam.

Kripos koblet inn

I går ble Kripos koblet inn i saken. 

-  Det er stadig mer sannsynlig at noe kriminelt har skjedd.Dette er ikke en drapsetterforskning. Vi har ikke noe lik og vi har jo et håp om at hun kan dukke opp. Men vi må holde åpen for at verst tenkelig alternativ kan være mulig. Ettersom tiden går blir det stadig mer sannsynlig at noe kriminelt har skjedd, sa politiinspektør Svein Erik Krogvold til Dagbladet.no.

(NTB)

SAVNET: Politiet leter etter en mystisk mobilkunde som har forsøkt å opprette et mobilabonement i savnede Thi Phuong Dung Tran Larsen (22) sitt navn.