Byrådet går av

Prøvde å presse Rødt

Byrådslederen forsøkte i 11. time, men lyktes ikke. Til tross for iherdig innsats sto Rødt på sitt. Selv ikke en telefon fra hytta kunne redde Lan Marie Berg.

MISTILLIT: Lan Marie Berg sier det ikke blir aktuelt for henne å sitte i et nytt byråd etter at det ble flertall i bystyret for mistillitsforslaget mot henne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet er kjent med at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok kontakt med Rødts Eivor Evenrud (Rødt) for å forsøke å få henne til å avvise mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg (MDG).

Dagbladet er også kjent med at de to har hatt tett kontakt den siste uka. Evenrud og Rødt ventet på telefon fra Raymond i helga. Byrådslederen var på hytta, og MDG håpet på at denne telefonsamtalen skulle roe gemyttene og redde Lan Marie Berg.

Men situasjonen mellom Rødt og MDG var så betent at det var umulig for Rødt å gi seg.

- Jeg har jo snakket med mange folk, blant annet Rødt, for å prøve å finne en løsning. Det viste seg å ikke være mulig å få til. Derfor trakk jeg den konklusjonen. Jeg tror ikke jeg skal legge ut telefonnumrene til alle jeg har ringt, men jeg har brukt mye tid på dette og lyktes ikke akkurat med det. Det tar jeg til etterretning og trekker den tøffe konklusjonen det er å fremme et kabinettsspørsmål til bystyret. Det har ikke vært enkelt, sier Johansen.

- Ikke mulig

Berg ble onsdag presset til å gå av som miljøbyråd i Oslo, etter en budsjettsprekk på over fem milliarder ved bygging av ny reservevannforsyning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.