UTBRENT BMW 2005 STASJONSVOGN Øvre Romerike brann og redningsetat  med restene av bilen som ble satt i brann utemnfor Romerikesenteret på Kløfta ved 18-tiden i går. Bilen har tilknytning til minst en av de drapssiktede, mener Oslo-politiet. Foto: Remi Prestthun.
UTBRENT BMW 2005 STASJONSVOGN Øvre Romerike brann og redningsetat med restene av bilen som ble satt i brann utemnfor Romerikesenteret på Kløfta ved 18-tiden i går. Bilen har tilknytning til minst en av de drapssiktede, mener Oslo-politiet. Foto: Remi Prestthun.Vis mer

Prøvde å rømme landet etter drap på norsk-vietnameser

Tre kvinner og tre menn ble stoppet i bil på Kongsvinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne og to menn, alle i 35-40 års alderen, er siktet for drapet på den 44 år gamle norsk-vietnameseren, som ble funnet død i sin egen BMW i parkeringshuset på Grønland i Oslo natt til tirsdag.

En av de drapssiktede er en etnisk norsk mann. De to andre er norsk-vietnamesere.

Tre kvinner og tre menn er siktede for etterfølgende medvirkning til drap.

Stoppet i bil
- De ble pågrepet i går kveld på Kongsvinger. Vi har grunn til å tro at de var vei ut av landet til Sverige, og de ble stoppet av politiet i en bil på Kongsvinger, opplyser leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til Dagbladet.

Alle de seks som ble stoppet på Kongsvinger, er norsk-vietnamesere. En av dem er i 20-årene, de fem andre i 30-års alderen.

- Alle pågripelsene har sammenheng med tidligere forbindelser til den drepte og miljøet rundt han, sier Letlid.

Den drepte 44-åringen var selv tiltalt for drapsforsøk på en annen norsk-vietnameser på Løren i Oslo i mai 2012.  Han ble først funnet skyldig og dømt til seks års fengsel i tingretten, men frifunnet seinere i lagmannsretten.

Den ene av de drapssiktede var allerede inne til avhør om saken på politihuset i Oslo da han ble pågrepet. De to andre ble pågrepet på Romerike.

Brennende BMW
I dag har politiet bedt om tips fra publikum om en BMW statsjonsvogn som ble satt i fyr på parkeringsplassen utenfor Romerikssenteret på Kløfta ved 18-tiden i går.  En mann med dongerbukse og mørk jakke er sett løpende bort fra den brennende bilen.

- Denne bilen har tilknytning til minst en av de drapssiktede. Politiet vil gjerne ha tips fra publikum om denne bilen i tidspunktet før brannen, sier Metlid.

Den utbrente bilen er en sølvgrå metallica BMW stasjonsvogn 525 (2005-modell), med skiboks på taket. Skiboksen hadde samme farge som bilen.

Informasjon og tips om bilen - og eventuelle personer - kan formidles til Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt på tlf.nr. 22 66 99 66.

Knivdrept
Det var en vekter som ringte politiet om en død mann i en bil inne i parkeringshuset på Grønlands Torg klokka 01.07 natt til tirsdag.

Mannen ble funnet død i sin egen BMW personbil. Etter det Dagbladet erfarer, ble han drept med kniv.

Grete Lien Metlid vil ikke kommentere antatt drapsmetode eller om politiet har funnet noe våpen.

- Det vi vet, er at den drepte ble observert med bilen sin rett ved parkeringsanlegget der han ble funnet drept to timer før, like før klokka 23. Vi ønsker flere tips om bilens bevegelser før dette tidspunktet, sier Lien Metlid.

Først torsdag vil politiet vurdere om de siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

- Uforstående
Advokat Johan Christian Elden er oppnevnet som forsvarer for den etnisk norske mannen som er siktet for drap. 

- Jeg er ikke kjent med at min klient skal være tidligere straffet eller involvert med avdøde. Han har stilt seg uforstående til siktelsen og arrestasjonen, og nekter skyld i drapsanklagen, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.