Prøvde å selge falsk Iphone til politimann for 2000 kroner

Politiet jakter mobilbande.

FALSKE TELEFONER: Politiet har registrert flere tilfeller der det selges falske telefoner, som om de var ekte, på gata i Oslo den siste tida. I dag ble en rumensk mann pågrepet for å ha forsøkt å selge en falsk Iphone til en politimann for 2000 kroner. I stedet havnet selgeren i arresten. Telefonene på bildet er fra en pågripelse i løpet av helga. Telefonene til høyre forfra og bakfra er de falske utgavene. Foto: Politiet
FALSKE TELEFONER: Politiet har registrert flere tilfeller der det selges falske telefoner, som om de var ekte, på gata i Oslo den siste tida. I dag ble en rumensk mann pågrepet for å ha forsøkt å selge en falsk Iphone til en politimann for 2000 kroner. I stedet havnet selgeren i arresten. Telefonene på bildet er fra en pågripelse i løpet av helga. Telefonene til høyre forfra og bakfra er de falske utgavene. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har Oslo-politiets innsatsgruppe mot lommetyverier fått inn flere meldinger om salg av det som trolig er falske mobiltelefoner på gata.

- Vi har fått meldinger her fra Oslo og også fra Agder. Det kan tyde på at et miljø forsøker å spesialisere seg på å selge falske mobiltelefoner på gata. Det er snakk om toppmodellene til Iphone og Samsung, sier politibetjent og analytiker Morten Drægni ved innsatsgruppa til Dagbladet.

Solgte til politimann I dag startet de et eget etterforskningsprosekt mot miljøet og arbeidet fikk en pangstart.

- Lommetyvgruppa er mye ute og patruljerer og ser etter lommetyver. Våre folk er trent til å spotte folk som selger tjuvgods eller falske produkter på gata. I ettermiddag ble en av våre politibetjenter tilbudt å kjøpe en Iphone 5C for 2000 kroner. Selgeren ble pågrepet og sitter nå i arresten, siktet for bedrageri, sier Drægni.

Også i løpet av helga ble en person pågrepet i Oslo for det samme. Til ABC Nyheter opplyser politiet at de stoppet noen rumenere som hadde flere falske Iphone-telefoner på seg da de ble kontrollert. Personene skal ha opplyst at de prøvde å få solgt telefonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer