Prøvde å selge kunstverk til 6,2 mill for 200 kroner

Men skraphandleren ante uråd og meldte kunsttyvamatøren til politiet.

IKKE FOR SKRAPHAUGEN: Topos IV av Eduardo Chillida ble forsøkt solgt til en skraphaug for drøye 200 kroner. Kunstverkets verdi er anslått til over seks millioner kroner. Foto: EPA
IKKE FOR SKRAPHAUGEN: Topos IV av Eduardo Chillida ble forsøkt solgt til en skraphaug for drøye 200 kroner. Kunstverkets verdi er anslått til over seks millioner kroner. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spansk politi sa i går at de har sikret stjålet kunst til en verdi av 40 millioner kroner som ble stjålet 27. november. Kunstskattene inneholder verk av Pablo Pcasso, Fernando Botero og Eduardo Chillida.

Stjal varebil full av kunst Ifølge nettstedet mutualart stjal maskerte menn verkene da de returnerte til Spania etter en utstilling i Tyskland. Tyvene stjal enkelt og greit en varebil full av verdifull kunst og kjørte avgårde.

Politiets gjennombrudd i saken kom da tyvene forsøkte å selge et verk av Chillida verdt 6,2 millioner kroner - til en skraphandler. Prisen tyvene forlangte for Topos IV var den nette sum av 30 euro, noe som tilsvarer drøye 200 kroner.

Men skraphandleren ante ugler i mosen og ringte i stedet politiet, som ifølge mutualart har sikret 35 av de 36 stjålne verkene.

- Verkene er i god stand. Kun ett av dem er skadd, sier Amparo Valcarce, som representerer spanske myndigheter i Madrid.

- Amatører Politiet tror tyvene fikk insideinformasjon om hvor de verdifulle kunstverkene befant seg etter hjemkomsten fra Tyskland.

- Måten tyveriet ble utført, peker mot at dette var et bestillingstyveri med bakgrunn i innsideinformasjon. Sannsynligvis skulle de stjele verkene for en samler, men nå taler mye for at vi har med amatører å gjøre, sier en talsmann for politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer