Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøvde å skjule giftkjøp

TRONDHEIM (Dagbladet): Den drapssiktede sivilingeniøren ville skjule at han hadde kjøpt inn 100 gram thallium gjennom Statoil. Han gjemte unna dokumenter og prøvde å forlede kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50-åringen har vært ansatt ved ulike avdelinger i Statoil i cirka 15 år. Han hadde nå en betrodd stilling som innkjøper ved Statoils forskningssenters innkjøpsavdeling.

- Han hadde omfattende fullmakter til å foreta bestillinger, og benyttet seg av den posisjonen til å kjøpe inn giftstoffet thallium, sier informasjonssjef Hogne Hongset.

Dette er i strid med Statoils rutiner, først og fremst fordi det ikke var noe legitimt behov for stoffet i bedriften.

Hongset bekrefter at siktede har prøvd å skjule thalliuminnkjøpet, både under selve anskaffelsen og også i ettertid.

I tillegg har han gjort forsøk på å fjerne leverandørfakturaer fra Statoils arkiver ved å prøve å forlede kolleger, men dette har ikke lykkes.

Det siste er årsaken til at Statoil på politiets anmodning kunne finne fram saken og med en gang dokumentere siktedes tilknytning til giftinnkjøpet.

- Vil rutinene bli endret som følge av det som har skjedd?

- Ikke pr. i dag, men vi vil selvsagt gjennomgå alle sider av denne saken meget grundig. Her har vi å gjøre med et åpenbart tillitsbrudd fra en betrodd medarbeider, og det kan vanskelig forhindres gjennom endring av rutinene, sier Hogne Hongset.