Prøvde å skyte Nokas-vitne

Datter av helerisiktet 56-åring mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gårsdagens skyting i Torggata i Oslo har tatt en ny og dramatisk vending. Det viser seg nå at 26-åringen som ble beskutt, er vitne i Nokas-saken, skriver VG Nett.

- Hevnaksjon

Datteren av mannen 26-åringen vitnet mot, er mistenkt for å stå bak skytingen, og skytingen skal være en hevnaksjon for opplysningene retten i Stavanger fikk om faren hennes, en 56-åring som er siktet for heleri av 2,1 millioner kroner fra Nokas-ranet.

Kvinnen skal ha truet 26-åringen før skuddene falt i firetida natt til i går.

- Vi er kjent med dette, men kan ikke på nåværende tidspunkt knytte det opp mot Nokas-saken, sier politiinspektør Finn Abrahamsen til NRK.

Det var mandag i forrige uke at 26-åringen stilte som forsvarsvitne i Nokas-rettssaken i Stavanger. Han hevdet under forklaringen at den mistenkte kvinnens 56-årige far sendte ham trusler før vitnemålet.

Venn av Betew

Den helerisiktede 56-åringens datter er nå altså mistenkt for gårsdagens skyting, og på flukt. Hun skal også være nær venn av Nokas-tiltalte Metkel Betew.

PÅ JAKT: Politifolk leter etter tomhylser etter skytingen natt til i går. Foto: Scanpix
PÅ JAKT: Politifolk leter etter tomhylser etter skytingen natt til i går. Foto: Scanpix Vis mer

56-åringen vitnet selv i Nokas-saken i november, og fortalte da at den beskutte 26-åringen hadde videreformidlet trusler fra Betew mot ham. Årsaken er at 56-åringen i avhør fortalte at Betew hadde sagt til ham at Ridvan Halimi, David Toska, Jusuf Hani og Erling Havnå deltok i Nokas-ranet. Datteren skal også ha blitt truet.

Etter truslene gikk 56-åringen og datteren i dekning med væpnet politivakt.

Etterlyser flere

En mann og en kvinne i 20-åra som i går meldte seg for politiet, er nå siktet for drapsforsøket på 26-åringen. Politiet leter fortsatt etter ytterligere en mann og to kvinner som skal ha sittet i Volkswagen Golf\'en som kjørte bortover Torggata mens en mann hang ut av vinduet og skjøt en rekke skudd i firetida.

Politiet mener altså at 26-åringen var målet for skuddene.

- Skuddene falt etter at de som satt i bilen, møtte 26-åringen utenfor et gatekjøkken. Vi mener det dreier seg om et drapsforsøk, sier politiinspektør Abrahamsen.