VRAKRESTER FRA BUNNEN AV MIDDELHAVET: Dette er blant vrakrestene dykkere fant en måned etter at EgyptAir-flyet styrtet med 66 personer ombord. Foto: Egyptisk militære/AFP/NTB Scanpix.
VRAKRESTER FRA BUNNEN AV MIDDELHAVET: Dette er blant vrakrestene dykkere fant en måned etter at EgyptAir-flyet styrtet med 66 personer ombord. Foto: Egyptisk militære/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Prøvde å slokke brann før EgyptAir-fly forsvant

Samtale om bord kan gi svaret på hva som skjedde da 66 personer forsvant i Middelhavet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En samtale som er registrert på en av de svarte boksene til EgyptAir-flyet, tyder på at noen forsøkte å slokke en brann før flyet styrtet, opplyser etterforskere til nyhetsbyrået Reuters.

Flyet styrtet i Middelhavet 19. mai mens det var på vei fra Paris til Kairo. Alle de 66 personene ombord mistet livet.

TROLIG BRANN OMBORD: En EgyptAir Airbus A320-maskin - lik den som styret i Middelhavet 19. mai i år - tar her av fra flyplassen i Wien i fjor. Arkivfoto:Thomas Ranner, AP/NTB Scanpix.
TROLIG BRANN OMBORD: En EgyptAir Airbus A320-maskin - lik den som styret i Middelhavet 19. mai i år - tar her av fra flyplassen i Wien i fjor. Arkivfoto:Thomas Ranner, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Tidligere har den egyptiske granskningskommisjonen funnet indikasjoner på at det var røykutvikling om bord på flyet før det styrtet.

Vrakrester fra AirbusA320-maskinen ble funnet på bunnen av Middelhavet utenfor kysten av Egypt 15. juni. Det samme ble taleregistratoren og en av de svarte boksene to dager seinere.

Samtalen er funnet på flyets taleregistrator, en av de såkalte svarte boksene, opplyste ikke navngitte kilder i den egyptiske havarikommisjonen til flere medier tirsdag.

Flere funn

Ifølge etterforskerne stemmer funnene på taleregistratoren med data fra ferdskriveren, flyets andre såkalte svarte boks, samt fra flyets automatiske signalsystem, som har vist at det ble sendt ut en rekke advarsler før flyet styrtet.

For en uke siden opplyste den egyptiske havarikommisjonen at den hadde funnet indikasjoner på at det var røykutvikling ombord på flyet før det styrtet.

Også vrakdeler fra flyets front viser tegn til å ha blitt utsatt for sterk varme og tykk røyk, ifølge etterforskerne.

Flyets besetning sendte ikke ut noen nødsignaler før flyet styrtet.

VRAKDELER FUNNET: Vrakdeler, redningsvester og klær plukket opp fra sjøen utenfor Egypt. Video: AP Vis mer

(NTB).

Mulige levninger

EgyptAir MS804, en Airbus A320, forsvant mellom Kreta og Alexandria tidlig om morgenen 19. mai. Blant passasjerene var 30 egyptere, 15 franskmenn, to irakere, to canadiere, samt passasjerer fra Belgia, Portugal, Storbritannia, Algerie, Saudi-Arabia, Tsjad og Sudan.

Sju besetningsmedlemmer og tre sikkerhetsvakter var også ombord.

Nylig ble det meldt at et skip som søker i styrtområdet, har funnet levninger som antas å komme fra omkomne passasjerer. Disse skal nå undersøkes i Alexandria i Egypt.

Både taleregistratoren og ferdskriveren ble funnet etter flere dagers søk i havet, men de var begge skadet og ble sendt til Frankrike for reparasjoner. De er nå tilbake i Kairo.

(NTB/Dagbladet).