- Prøvde å snakke med ham, men fikk aldri svar

Nabo om den 44 år gamle trippelsiktede faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rett etter trippeldrapet var den siktede faren (44) blodig og rolig. Han ville vente på politiet.

Det forteller ett av politiets hovedvitner til Dagbladet. Jenta (17) bodde sammen med sin familie i samme huset i Bjerkealleen 24 på Grefsen hvor to gutter på ett og fem år - og en 34 år gammel kvinne - ble funnet drept torsdag ettermiddag.

Guttenes far og kvinnens ektemann, en 44 år gammel mann fra Irak, er siktet for drapene.

Inntrykkene fra åstedet var så sterke at minst én av politietterforskerne skal ha brutt ut

i gråt.

- Det er forferdelig det som er skjedd. Verken jeg eller min familie fikk sove i natt. Vi har hele tiden tenkt på hvordan dette kunne være mulig. Barna var så snille og bilde, og eldstesønnen pleide å leke sammen med min lillesøster.

De hadde det morsomt sammen. Plutselig er de ikke der lenger. Det er ubeskrivelig og vanskelig å forestille seg, sier jenta, som ønsker å være anonym.

Hørte barneskrik
Den irakiske familien på fire, som flyttet inn i Unni Gumbs korttidshjem for tre måneder siden, delte ett rom i husets tredje og øverste etasje. Kjøkken og vaskerom delte

TRIPPELDRAP: Torsdag ble to gutter på ett og fem år og en kvinne på 34 funnet drept i dette huset i Bjerkealleen på Grefsen i Oslo. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
TRIPPELDRAP: Torsdag ble to gutter på ett og fem år og en kvinne på 34 funnet drept i dette huset i Bjerkealleen på Grefsen i Oslo. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

de med de to andre familiene.

Jenta som Dagbladet har snakket med, møtte den drapssiktede mannen flere ganger i løpet av de to månedene de bodde under samme tak.

- Han var lite pratsom og sosial, men han lekte mye sammen med sine to barn. Hun

derimot, snakket godt norsk og var, som sine barn, alltid blid. Jeg ble aldri kjent med

dem. Men av og til var vi sammen i hagen. Da var det god og hyggelig stemning. Flere ganger prøvde jeg å snakke med ham, men fikk aldri svar tilbake. Men jeg har aldri sett ham voldelig, forteller hun.

Hun var hjemme sammen med sine to mindreårige søsken drapsdagen. Ved ellevetiden på formiddagen hørte hun skriking.

- Det var ikke vanlig barneskrik, det hørtes mer ut som hyling. Det varte i fire-fem

minutter - deretter ble det helt stille, forteller hun.

Godtar fengsling
44-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Mannen godtar fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud.

Politiet har ikke fått startet avhørene av mannen ennå.

- Han føler seg ikke i stand til å la seg avhøre. Han orker rett og slett ikke så kort etter hendelsen, men han har gitt uttrykk for at han ønsker å avgi forklaring seinere, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid i ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Solveig Høgtun, vurderes det fortløpende om han skal få legetilsyn. 44-åringen kom til Norge som asylsøker i 1999, og fikk bosettingstillatelse i 2002.

Deretter reiste han ut av Norge noen år, før han kom tilbake i mai i år. Han skal da ha hatt med seg sine to sønner tilbake. Politiet er i ferd med å kartlegge mannens historikk, og har sine tanker om motivet for ugjerningen.

- Dette er punkter vi ønsker å snakke med siktede om i avhør først, sier Metlid.

Politiet venter også på den foreløpige obduksjonsrapporten av de tre drepte, men det er ventet at dette arbeidet vil ta tid.

Hørte et dunk 
17-åringen Dagbladet møter forteller at hun var opptatt med å lage mat og høre på musikk fram til 14-tida, da politiet fikk beskjed om at noe fryktelig hadde skjedd.
 
- Jeg hørte et skikkelig hardt dunk mot gulvet ved totida, så ble det plutselig stille. Idet jeg går ut av døren og er på vei opp trappa mot tredje etasje, ser jeg en mann som står med et stort kutt i hånda og en blodig t-skjorte.

Sammen med ham står far til den andre pakistanske familien som bor her. Jeg spør ham som er blodig, hvor barna hans er og om jeg skal hjelpe til, men jeg får bare svar tilbake
at vi må vente til politiet kommer.

Han virket veldig rolig og gråt ikke. Det var veldig rart.

- Hørte du da noe fra etasjen over?

- Ja. Det var en dame som stønnet og prøvde å si noe, men det var umulig å høre hva. Jeg ville opp for å se, men ble nektet.

Krangling
I går kunne Dagbladet avsløre at flere naboer skal ha hørt at to barn og en kvinne be for sine liv og skrike etter hjelp.

Jenta forteller at de aldri hørte bråk fra etasjen over.

- Vi hørte aldri krangling. Det hendte av og til at barna gråt, men ikke noe mer. Men jeg vet at det er andre som har hørt høylytt krangling og skriking, sier hun.

- Vi kommer aldri til å flytte tilbake dit igjen. Aldri! Nå håper vi å få en ny bopel på mandag, sier jenta, som har fått god hjelp etter den vonde hendelsen.

Alle familiene som bodde i huset der trippeldrapet skjedde har takket ja til krisehjelp, opplyser politiet.