Flystyrten i Iran

- Prøvde å snu

Men pilotene på det ukrainske flyet anropte aldri tårnet, ifølge iransk rapport.

TEHERAN: Denne videoen skal ifølge nyhetsbyrået BNO News vise det ukrainske flyet styrte med 180 passasjerer om bord, utenfor Teheran. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pilotene på Ukrainian International Airlines-flyet som styrtet natt til i går, prøvde å snu, men foretok ikke noe radioopprop til tårnet, viser den iranske etterforskningen av ulykken ifølge en foreløpig rapport, melder flere medier, deriblant kanadiske CBC.

Dette tyder på at hva nå enn som skjedde med flight PS752, skjedde svært raskt, sier Hassa Rezaeifar, sjefetterforsker i den iranske havarikommisjonen for luftfart.

Ifølge rapporten var et nødsignal aktivert, men sendeantenna ble frakoblet på et tidspunkt under styrten.

Sporingsdata tyder på at flyet klatret til drøyt 2400 meters høyde og nådde en fart på 500 km/t før det begynte å falle.

Styrtet etter minutter

176 mennesker omkom i ulykken, deriblant 63 kanadiere. 17 svensker fryktes omkommet. Ofrene var født i tidsrommet 1950 til 2016.

Flight PS752 var på vei fra Teheran til Kiev, og styrtet bare minutter etter take-off.

Video av det som skal være det styrtende flyet, viser at det sto i brann allerede før det traff bakken 30 kilometer nordvest for Imam Khomeini-flyplassen.

Beholder boksene

Flyets såkalte svarte bokser - taleregistratoren og ferdsskriveren - blir vanligvis sendt til flyprodusenten, i dette tilfellet amerikanske Boeing, for analyse, men Iran insisterer på å beholde dem selv inntil videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer