Prøvde å sprenge opp døra med brannslokningsapparat

Ask (18) måtte gi opp. - Jeg hørte ingen mennesker der inne.

PRØVDE Å SPRENGE OPP DØRA: Tre personer omkom i dødsbrannen ved Solbergelva. 18 år gamle Ask Williamson Madsen var på besøk hos kamerat Frode Winther Nylehn, og forsøkte å bryte seg inn i leiligheten der det brant med brannslokningsapparatet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PRØVDE Å SPRENGE OPP DØRA: Tre personer omkom i dødsbrannen ved Solbergelva. 18 år gamle Ask Williamson Madsen var på besøk hos kamerat Frode Winther Nylehn, og forsøkte å bryte seg inn i leiligheten der det brant med brannslokningsapparatet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOLBERGELVA (Dagbladet): Ask Williamsson Madsen (18) var på besøk hos kameraten Frode Winther Nylehn, som bor i første etasje ved siden av brannleiligheten der tre mennesker omkom i går kveld.

Winther Nylehn kaller 18-åringen en helt.

- Vi spilte musikk, og det var Ask som først hørte at brannalarmen gikk. Vi skjønte raskt hvor det brant, og Ask løp opp for å hjelpe, sier Frode Winther Nylehn da han var tilbake i ettermiddag for å hente eiendeler i leiligheten han måtte rømme i går kveld.

- Sparket og ropte Ask Williamson Madsen forteller selv til Dagbladet:

- Døra inn til brannleiligheten var stengt og låst. Jeg sparket, ropte og brukte skulderen, men det skjedde ikke noe. Jeg hadde dratt med meg et brannslokkingsapparat fra leiligheten til Frode, men  jeg fikk ikke slått meg gjennom. Da begynte røyken å bli intens ute på gangen, og jeg måtte rømme unna, sier han, tilbake på åstedet.

Han hørte ingen lyder eller rop fra mennesker innefra leiligheten der det brant.

Frode Winther Nylehn har bodd i leiligheten i Gamle riksvei 153 i mer enn ti år, og har bare rosende ord å si om naboen som har omkommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.