Ny bok:

Prøvde å stanse faren

Ivanka Trump forsøkte å få faren, Donald Trump, til å få en slutt på det dødelige angrepet mot Kongressen, ifølge ny bok.

DRAMATISK: En ny bok beskriver hva som angivelig foregikk inne i Det hvite hus mellom daværende president Donald Trump og datteren i Ivanka under angrepet mot Kongressen 6. januar. Foto: REX
DRAMATISK: En ny bok beskriver hva som angivelig foregikk inne i Det hvite hus mellom daværende president Donald Trump og datteren i Ivanka under angrepet mot Kongressen 6. januar. Foto: REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): De siste dagene har flere bøker avslørt detaljer fra innsiden av det kaotiske presidentskapet til Donald Trump. Washington Post offentliggjorde torsdag enda et utdrag fra boka «I Alone Can Fix It: Donald J. Trump's Catastrophic Final Year», skrevet av to av avisas journalister, Philip Rucker og Carol Leonnig.

Utdraget handler om det dødelige angrepet mot Kongressen 6. januar og hva som foregikk inne i Det hvite hus den dagen. Trumps datter, Ivanka, skal ha vært én av dem som forsøkte å få faren til å roe gemyttene.

- Slåss som helvete

Etter valgnederlaget i november og fram til tilhengerne hans samlet seg utenfor Det hvite hus 6. januar, hadde Trump og kretsen rundt ham gjort alt de kunne for å hevde at valget var stjålet fra ham uten noen form for dokumentasjon.

6. januar skulle Kongressen, ledet av visepresident Mike Pence, sertifisere Joe Biden som USAs neste president. Samtidig samlet opprørere seg utenfor Det hvite hus hvor Trump talte. Han ba dem blant annet om å marsjere til Kongressen og «slåss som helvete». Deretter fulgte noen av de mest dramatiske timene i amerikansk historie hvor landets folkevalgte fryktet for livet mens væpnede og truende opprørere klarte å ta seg inn i Kongressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer