FIKK IKKE MED SEG BRYGGA: Politi tilbake på Oksøya etter at samme båttyv prøvde seg to dager på rad. Foto: Privat / NTB Scanpix.
FIKK IKKE MED SEG BRYGGA: Politi tilbake på Oksøya etter at samme båttyv prøvde seg to dager på rad. Foto: Privat / NTB Scanpix.Vis mer

Prøvde å stjele båt med flytebrygge på slep

Båttyv i Porsgrunn kom tilbake etter en natt i arresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En innbruddstyv prøvde å stikke av i en robåt etter å ha brutt seg inn i en hytte på Oksøya i Telemark natt til lørdag. Natten etter padlet han ut i en kajakk og slo til mot samme hytte.

- Dette er helt absurd. Vi kom ut på lørdag og overtok som leietakere av den samme hytta, og noen ruter var knust. Men samme fyr kom tilbake og prøvde å stikke av med båten vår. Dessuten brøt han seg inn på nabohyttene, sier Frank Siljan fra Stathelle til NTB.

Han kan ikke annet enn å le av historien om tyven som tydelig var fast bestemt på hvor han skulle slå til denne helgen. Natt til lørdag ankom skurken Oksøya i en robåt. Natten etter padlet han dit i en kajakk.

Flukten i robåten natt til lørdag endte med at tyven ble innhentet og tatt hånd om av hytteeieren som kom i motorbåt.

Snekke på grunna

Frank Siljan forteller at innbruddet i leiehytta de skal ha i to uker, skjedde i 05.30-tiden søndag morgen mens han og familien lå og sov. Politiet oppsøkte dem til frokosten noen timer senere.

- Tyven hadde forsøkt å stikke av med vår snekke. Det var tre fortøyninger, men han hadde bare løsnet to av dem. Det endte dermed med at flytebrygga snekka var fortøyd til, ble løsnet.

- Fortøyningen røk og deretter kjørte han på grunn like ved. Propellen ble full av siv og tau, forteller Siljan.

- Deretter prøvde tyven å stikke av i en kajakk, men den var lastet så full av tyvegods at den veltet. Jeg tror det var bikkja til naboen som oppdaget innbruddstyven i vannet, og som førte til at politiet ble varslet, sier Siljan lattermildt.

Han forteller at de fikk tilbake alt tyvegodset, som for det meste besto av vinflasker.

Gammel kjenning

Politiet rister på hodet av hendelsene, og kan bekrefte det meste av historien:

- Jeg kan bekrefte at en mann som var i arresten vår forrige døgn etter innbrudd på Oksøya, ble tatt i dag igjen på den samme øya. Vi fikk melding søndag morgen, og han sitter nå i kasjotten, sier operasjonsleder Terje Pedersen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han legger ikke skjul på at innbruddstyven er en gammel kjenning av politiet. Tyven ble oppdaget av den ansvarlige på et leirsted på øya like etter klokka 06.

- Han hadde iakttatt en person som romsterte inni et av husene som tilhører leirstedet. Da satte vi inn våre ressurser, og fikk pågrepet mannen. Pågripelsen skal ikke ha vært spesielt utfordrende, sier Pedersen.

(NTB).