Prøvde å stjele en del av jernbaneskinnene i Auschwitz

En turist ble tatt da han prøvde å fjerne en del av jernbaneskinnene. Han kan sone opptil ti år.

SIKTET: I konsentrasjonsleiren Auschwitz prøvde en amerikansk mann å stjele en del av jernbaneskinnene. Vaktene fikk beskjed og kontaktet politiet. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: I konsentrasjonsleiren Auschwitz prøvde en amerikansk mann å stjele en del av jernbaneskinnene. Vaktene fikk beskjed og kontaktet politiet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En amerikansk turist ble tatt da han forsøkte å stjele en del av jernbaneskinnene i den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz i Polen. Det melder nyhetsbyrået AP News.

37-åringen kan få opptil ti års fengsel etter å ha blitt sikta for forsøk på å stjele et objekt av høy kulturell verdi.

Mannen innrømmet forholdet, men har foreløpig blitt løslatt mens han venter på hva som skal skje videre. Det sier Malgorzata Jurecka, en talsperson for politiet i byen Oswiecim.

Talspersonen for Auschwitz-museet sier at sikkerhetsvaktene kontaktet politiet etter å ha fått beskjed fra andre besøkende om at de hadde sett en mann som prøvde å fjerne en del av jernbaneskinnene.

Minnesmerket har vært utsatt for flere forsøk på stjeling, vandalisme og merkelig oppførsel de siste åra. Det mest dramatiske tilfellet var i 2009, da skiltet med det nazistiske slagordet, «Arbeit Macht Frei» - «Arbeid vil sette deg fri», ble stjålet fra hovedinngangen. Det ble seinere funnet kuttet i biter.

En tidligere svensk nynazist ble fengslet i to år for å ha stått bak tyveriet.

20. mars gikk Auschwitz Memorial Museum ut med en tydelig oppfordring på Twitter - folk må slutte å ta bilder der de balanserer på jernbaneskinnene i den tidligere konsentrasjonsleiren. Museet la ved en håndfull bilder som viser akkurat dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer