Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøvde å svindle til seg fire millioner

Drosjebransjen i Oslo er tidligere avslørt for omfattende skatte- og trygdejuks. Nå er det også mistanke om massiv forsikringssvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To forsikringsselskap oppdaget ved et tilfelle et forsøk på svindel fra én og samme drosjeeier, som forsøkte å lure til seg fire millioner kroner, skriver Aftenposten.

Nå frykter forsikringsbransjen at andre drosjeeiere har lykkes med å svindle dem og setter egne etterforskere på saken.

Vanskelig å avsløre

– Det er nærliggende å tro at flere trygdejuksere i drosjesaken også har forsøkt å svindle forsikringsselskapene. Dessverre er det slik at de som jukser med trygd, også får utbetalt forsikring urettmessig, sier underdirektør Hans-Jacob Anonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Det er vanskelig å avsløre juksemakerne ettersom trygdemyndighetene og forsikringsbransjen på grunn av taushetsplikt ikke kan informere hverandre om svindelfunn.

Sjekker flere hundre sjåfører

Trygdeetaten anslår at 150 drosjesjåfører har jukset med trygdeytelser, blant annet uførepensjon. Uførestatus kan også ha gitt juksemakerne private forsikringsutbetalinger på flere hundre millioner.

– Vi har hørt eksempler på at folk har mottatt uføretrygd i årevis samtidig som de har kjørt drosje. Hvis de erklæres uføre, utløser dette forsikringsutbetaling. Nå sjekker trygde- og skatteetat flere hundre sjåfører. Dette kan i tillegg dreie seg om forsikringsjuks for flere hundre millioner kroner, sier Antonsen.

FORSIKRINGSJUKS: - Det kan dreie seg om forsikringsjuks for flere hundre millioner kroner, sier underdirektør Hans-Jacob Anonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon. Illustrasjonsfoto: Scanpix
FORSIKRINGSJUKS: - Det kan dreie seg om forsikringsjuks for flere hundre millioner kroner, sier underdirektør Hans-Jacob Anonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

(©NTB)