Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prøvde å ta livet sitt - dømt for skadeverk

29-åring satte fyr på cella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 29 år gamle mannen var innsatt i Stavanger fengsel. I mars 2003 dekket han til brannalarmen på cella si med en plastpose og tente på inventaret. Men mannen fikk panikk da varmeutviklingen ble for stor, og tilkalte vaktene. 29-åringen ble raskt reddet ut.

Han tilstod brannstiftelsen, men til tross for den tragiske årsaken, ble mannen tiltalt og dømt for skadeverk på statens eiendom, melder Agderposten i dag.

Aust-Agder tingrett skriver i dommen:

«Selv om tiltalte var psykisk nedbrutt, finner retten på bakgrunn av siktedes egen forklaring at han fant det overveiende sannsynlig at handlingen ville påføre inventaret i cellen brann- og røykeskader (...) Han bekrefter at det ikke var hensikten å begå skadeverk, men at han nok forsto at brannstiftelse ville medføre skadeverk.»

29-åringen fikk en betinget dom hvor han slipper straff for skadeverket dersom han ikke gjør noe galt de nærmeste to åra. Han sonet en dom på halvannet år for innbrudd da han tente på cella.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!