Prøvde å ta seg inn i nasjonalforsamlingen

Mer enn 10 000 mennesker demonstrerer i Georgia torsdag kveld.

KAOS: Et tusentall mennesker prøvde å ta seg inn i Georgias nasjonalforsamling torsdag kveld. Foto: AP Photo/Zurab Tsertsvadze
KAOS: Et tusentall mennesker prøvde å ta seg inn i Georgias nasjonalforsamling torsdag kveld. Foto: AP Photo/Zurab Tsertsvadze Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 10 000 personer har tatt til gatene og demonstrerer torsdag i Tbilisi i Georgia. Tusenvis skal ha prøvd å ta seg inn i nasjonalforsamlingen, med et krav om at regjeringa går av.

Politiet måtte ifølge BBC ta i bruk både tåregass og gummikuler for å holde demonstrantene ute.

Da den russiske parlamentarikeren Sergej Gavrilov gikk på talerstolen i Tbilisi torsdag, ble situasjonen for alvor anspent. Han er i landet som deltaker på et internasjonalt forum for ortodokst kristne land, skriver NTB.

Demonstrantene skal da ha kommet med kritiske rop om Russlands president Vladimir Putin.

Ifølge BBC skal opposisjonens parlamentarikere ha manet til protest som et svar på at Gavrilov fikk holde tale i nasjonalforsamlingen. Protestantene ber om at flere parlamentarikere nå forlater postene sine.

Politiet bruker tåregass i kampen mot demonstrantene, og har stilt seg opp foran bygningen med skjold. Ifølge Reuters avfyrer også politiet gummikuler. Flere demonstranter har tatt skjold og hjelmer fra politiet.

Georgia tapte i 2008 en kort, men blodig, krig med Russland om utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia. Russland anerkjenner regionene som uavhengige, og russiske tropper har vært til stede der siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer