<strong> SAVNET I HELLAS:</strong>  Fredag 7. mai kl 23.46 er siste elektroniske spor etter den savnede flyvertinnen Monica Barstad fra Sandnes. Foto: Privat.
SAVNET I HELLAS: Fredag 7. mai kl 23.46 er siste elektroniske spor etter den savnede flyvertinnen Monica Barstad fra Sandnes. Foto: Privat. Vis mer

Prøvde å ta ut kontanter i flere minibanker i Aten

Klokka 23.46 fredag slutter alle elektroniske spor etter savnede Monica Barstad (26). Les hva som skjedde den mystiske dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Rogaland har i ettermiddag fått oversikt fra banken til Monica Barstad om de siste bevegelsene på kontoen til den savnede flyvertinnen fra Sandnes.

Bankutskriftene viser at det er gjort flere forsøk på å ta ut kontanter fra kortet hennes rundt 18-19-tiden fredag 7. juni.

- Forsøkene er gjort med varierende beløp i minibanker både på flyplassen og andre steder i Aten, uten at det er blitt utbetalt kontanter fra bankautomatene, sier overbetjent Odd Olav Reisæter ved politistasjonen i Sandnes til Dagbladet.

Han leder etterforskningen etter den 26 år gamle kvinnen, som etter planen skulle reist fra Aten til Norge samme fredag.

Stopper fredag kveld Hun kom ikke, har ikke gitt livstegn fra seg til familien siden seint fredag kveld og ble meldt savnet på politihuset i Stavanger av foreldrene lørdag kveld.

- Det er ikke registrert noen forsøk på å bruke bankkortet siden fredag kveld. Vi har ennå ikke fått noen tilbakemelding fra greske nettleverandører om hvor telefonen var da hun sendte siste sms til sin far seint fredag kveld, opplyser etterforskningslederen.

Dette skjedde forsvinningsdagen Dette er de kjente bevegelsene fredagen Monica Barstad sist ble ble sett i Aten:

- kl. 06 lokal tid (07 norsk): blir hentet av drosje på Merida Hotel og kjørt til flyplassen 17 kilometer unna for å rekke et tidlig fly til Norge, betaler sjåføren.

- ca. kl. 07 lokal tid: ikke dekning på bankkortet til å betale 4 600 kroner (600 euro) for flybilletten som hotellet har booket, reisen til Norge blir kansellert.

- kl. 12.32 lokal tid: sender sms hjem til venninne og Norwegian-kollega i Stavanger, som hun var på spontan ferietur sammen med i Aten i fire dager fram til 30. mai. Forteller at hun er i Aten og tar kontakt snart. Det skjer ikke.

- ca. kl. 15 lokal tid: skal være observert på flyplassen i Aten av norske reisende etter at savnetmeldingen med bilder var kjent i norske nettaviser. Faren fikk vite tre dager seinere at hun hadde forhørt seg på flyplassen om flybillett til Santorini utpå dagen fredag.

- ca 18.30 lokal tid: prøver å kjøpe ferjebillett til Santori, har ikke penger på kortet, opplyser reisebyrå-ansatt til Stavanger Aftenblad.

- ca. 18 - 19 lokal tid: flere mislykkede forsøk på å ta ut kontanter fra minibanker på flyplassen og andre steder i Aten.

- kl. 22.46 lokal tid (23.46 norsk): sender sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Der stopper elektroniske spor.

Fortsatt savnet - Hun er ikke funnet pr. klokka 17 tirsdag, og politiet registrerer dette som en savnet-sak. Vi har holder løpende kontakt med Sirene/Schengen-kontoret i Kripos, som igjen har kontakt med den norske ambassaden i Hellas, sier etterforskningsleder Odd Olav Reisæter i Rogaland politidistrikt.

- Kan hun ha reist fra Aten til ferieøya Santorini ?

- Det vet vi ikke. Vi har ikke fått verifisert om hun har sjekket inn på fly eller båt.

- Har politiet fått andre tips etter at de elektroniske sporene slutter ?

- Vi gransker noen tips, uten at jeg kan gå inn på verken sted eller tidspunkt. I dag har vi pratet med flere norske i hennes bekjentsskapskrets, både hjemme og i Hellas, sier etterforskningsleder Odd Olav Reisæter til Dagbladet.

Traff venninne på Kreta Etter at Norwegian-kollegaen dro hjem til Stavanger 30. mai, skulle Monica Barstad besøke en annen venninne fra Rogaland, som skulle starte ferie på Kreta et par dager seinere.

Broren Runar Barstad Egeland bekrefter overfor Dagbladet at søsteren var sammen med venninnen og hennes familie på Kreta som avtalt.

Og torsdag 6. juni sjekket hun aleine inn på hotellet for å dra til flyplassen tidlig fredag 7. juni.

<strong> FERIEPARADIS:</strong>  Savnede Monica Barstad skal ha sjekket flymuligheter tilbake til ferieøya Santorini etter at returbilletten til fra Aten til Norge sist fredag måtte avbestilles. Her landbyen Ios. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET.
FERIEPARADIS: Savnede Monica Barstad skal ha sjekket flymuligheter tilbake til ferieøya Santorini etter at returbilletten til fra Aten til Norge sist fredag måtte avbestilles. Her landbyen Ios. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer