Prøvde å tine rør med hårføner, forårsaket brann

Nå havner saken i retten.

TOK FYR: Brannvesenets stigekurv tok fyr da de skulle slukke brannen i en bygård i Oslo i kveld. Foto: Dagblad-tipser
TOK FYR: Brannvesenets stigekurv tok fyr da de skulle slukke brannen i en bygård i Oslo i kveld. Foto: Dagblad-tipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen er ilagt et forelegg på 25 000 kroner etter at han skal ha forårsaket en brann i en bygård på Fagerborg i Oslo mandag 14. januar.

Den ufrivillige brannstifteren skal ifølge forelegget ha forsøkt å tine et frosset rør med en hårføner. Rundt røret var det bygget en trekasse.

Han har fått forelegg for brudd på brann- og eksplosjonsvernloven § 42 jf § 5 første ledd, for å ha overtrådt bestemmelsen om at enhver plikter å vise alminnelig forsiktighet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges.

Liten brann i utgangspunktet Like etter at brannen brøt ut, opplyste politiet til Dagbladet at brannvesenet hadde kontroll over flammene.

- Har vært en liten brann i en leil i 5.etg. Den er nå slukket av OBRE. Beboer har pustet inn litt røyk, skrev politiet  på Twitter rundt klokka 19.00.

Litt seinere, måtte imidlertid brannvesenet skjære hull i taket for å slippe ut farlige branngasser, og da blusset brannen opp igjen.

30 000 om saken havner i retten Det framkommer av forelegget at boten heves til 30 000 dersom boten ikke vedtas, og saken må avgjøres i domstolen. I tillegg stiger antallet dager i fengsel fra 25 til 30, forutsatt at boten ikke betales.

Det offentlige vil også kreve at vedkommende betaler saksomkostningene i tilfelle han skulle tape i retten.

- Vi ønsker ikke å kommentere saken før den havner i retten torsdag. Vi har ingen kommentar utover at han er lei seg for det som har skjedd, sier mannens forsvarer, Jørgen Hedenstad.